Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бойко Борисов: При следващото ни управление трябва да привлечем инвестиции от ОАЕ
Автор: Екип Varna24.bg 15:52 / 23.04.2014Коментари (2)698
©
За мен е много важно при едно следващо управление на ГЕРБ да привлечем максимален инвестиции от Обединените Арабски Емирства, имаме малко да наваксаме в тази посока. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с министъра на международното сътрудничество и развитието на Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) шейха Лубна Бинд Халид Ал Касими. През 2013 г. тя бе обявена от "Форбс Мегазин" за най-влиятелната жена в арабския свят.

Българската делегация, водена от Бойко Борисов, е на посещение в столицата на ОАЕ Абу Даби, месец след като отпадна изискването за визи за гражданите на Европейския съюз (ЕС), включително и България, за ОАЕ. Това се случи благодарение на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел, която бе докладчик на Европарламента по политиката за либерализиране на визите на ЕС спрямо трети страни. Заедно с председателя на ГЕРБ в Абу Даби са още евродепутатът Мария Габриел и народните представители от ГЕРБ и бивши министри на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката и енергетиката Лиляна Павлова и Делян Добрев.

"Убеден съм, че в следващите месеци в България ще има избори. За нас е много важно още от сега да подготвим съвместно сътрудничество между България и ОАЕ", посочи още Бойко Борисов.

Той подчерта, че за първи път в историята на България управляваща партия печели изборите за втори пореден път, но за малко ГЕРБ не успя да състави правителство. В разговора си с министъра на международното сътрудничество и развитието шейха Касими Бойко Борисов каза още, че пилотите в самолета, с който е пристигнал в Абу Даби, са го информирали, че откакто са отпаднали визите, полетите са препълнени.

"Храната ще бъде нещо, което най-много ще липсва в следващите години. В България е добре развито земеделието, най-вече зърнопроизводството и животновъдството", обясни още председателят на ГЕРБ.

Борисов припомни, че в резултат на посещенията му в Катар като министър-председател на България, изнасяме над 3 милиона пилета за Катар. Председателят на ГЕРБ запозна Халид Ал Касими с политическата обстановка в България.

"В момента инвестициите в България са намалели в пъти, в сравнение с мандата на правителството на ГЕРБ. Съществува опасност от спиране на еврофондовете, а правителството на БСП, ДПС и Атака е в тотална изолация", подчерта още Бойко Борисов.

От своя страна Касими посочи, че българските инвеститори трябва да знаят, че инвестирайки в ОАЕ, инвестициите им са защитени и няма двойно таксуване.

"Когато бях в Европейския парламент осъзнах колко е важно всяка страна да има свой глас в парламента. За нас е чест да си сътрудничим. Трябва да окуражим българския бизнес да идва в ОАЕ", посочи Касими.

Министърът на международното сътрудничество и развитието на ОАЕ прие отправената покана от Бойко Борисов да посети България и заяви, че ще се радва много да се видят отново. Борисов й предаде поздрави от българския еврокомисар Кристалина Георгиева.

"Тя е много добър еврокомисар, излъчена е от ГЕРБ", подчерта Бойко Борисов. Халид Ал Касим посочи, че Кристалина Георгиева е много позитивна и е пример за това какви сме ние като хора. Най-влиятелната арабска жена благодари на евродепутата Мария Габриел, председателя на ЕНП Жозеф Дол, ГЕРБ и ЕНП за отпадането на визите между ОАЕ и ЕС, и поздрави Мария Габриел за положените усилия в преговорите.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: