Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Портних: Нито лев за изпълнителите на ремонта на центъра, докато не видя качество!
Автор: Екип Varna24.bg 17:00 / 20.05.2014Коментари (6)3552
©
Нито лев няма да получат изпълнителите на ремонта на центъра, докато не видя качествена работа, предупреди кметът на Варна Иван Портних.

"Този проект нямаше да го има, ако още преди година не бяхме стартирали идеята за пешеходния ринг, не бяхме провели конкурса, който бе журиран от зам.-министъра на културата, ако нямахме избран победител, ако не бяхме убедили тогавашното министерство на регионалното развитие да отвори - специално за Варна, "прозореца" за достъпна градска среда! Да, имам заслуга за тези 4,5 млн. лв, за ремонт на централната пешеходна зона! Направихме всичко възможно да закупим най-качествените материали - клинкерът, който е германски, е с показатели, които са по-високи от евростандартите. Затова никога няма да се съглася тези материали да бъдат положени по некачествен начин!", каза Иван Портних.

Той бе категоричен, че плащане към изпълнителя - Обединение "Зебра трафик", няма да има, докато не се увери, че работят качествено.

"В момента сме отворили едва зона от 300 м., сами виждате колко време мина, а тя не може да бъде покрита! Наложи се лично да се намеся, за да бъдат сменени бригадите. Не ми се иска да мисля, че това е добре планиран саботаж, защото няма кой да ме убеди, че изпълнител, с претенции да реализира европейски проект, не може да направи качествено 300 метра паважна настилка", каза още кметът. "И аз имам деца, и изпълнителят има - нека не се срамуваме пред тях от направеното, защото това не остава за две години, а е минимум за 20", допълни Иван Портних.

Коментар по темата пред журналисти направи и Николай Димитров, представител на Обединение "Зебра трафик":

"Вие как разбрахте, че е лошо изпълнението? Строителството продължава! Когато приключим, правете коментарите за качеството", обърна се той към репортерите.

"Има технологическа последователност, към момента все още не е завършено, предстои валиране, ако има неравни места, те ще бъдат пренаредени. Обектът е видим и е пред очите на всички, технологията се спазва стриктно, има техническа спецификация и ние работим по нея. Аз също не съм доволен за някои от местата на полагане,нормално е и кметът да не е доволен, но когато приключи строителството ще коментираме качеството, има строителен надзор, норми, на които да отговаря, ако нещо не отговаря - ще го оправим", каза Николай Димитров.

Той допълни, че участъкът, който е нареден, е около половината от обекта. "Валирането трае около ден - ден и половина, нарочно не го правим, защото вървят хора, може би когат

о намалее пешеходния поток - във вечерните часове. Срокът, който сме си поставили за финал на този първи етап - е до празниците", заяви Николай Димитров.

Проектантът арх. Живко Железов съобщи, че се работи с материалите, които са заложени в проекта. "Технологията не предвижда в процеса на завършване да се върви по паветата, но за жалост това се прави. Затова призоваваме хората да избягват ремонтираните участъци преди да се трамбова. В момента не е трамбовано, очаква се да се изравни това, което е повдигнато. Това, което трябва да следим, е фугите да са максимално успоредни, да няма грапавини и да има минимално рязане на павета.

При започване на работата паветата ги цепиха, вече се режат. Там, където са рязани, фугата трябва да е минимална. По повод на различните размери на паветата в градската градина искам да уточня, че алеите са проектирани с дъговидни форми по тях. Тъй като разполагаме с материал с размери 10 на 20, всяка следваща ивица трябва да е с различна дъга на арката. За да може фугите да се застъпват по стандарт, се налага да увеличаваме размера - с рязано паве. Затова на места има рязани павета", каза арх. Железов.

Пълен запис на коментарите по темата ремонт на централна градска част може да видите във видеофайла.



Още по темата: общо новини по темата: 97
10.09.2015 »
09.06.2015 »
09.06.2015 »
29.05.2015 »
26.05.2015 »
18.05.2015 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.05.2014 г.
0
 
 
Много е лесно.Извикайте експерт от Германия за независим надзор и да приеме обекта.Надали на фона на огромните безсмислени харчове,това ще е някакъв проблем.Не ми се мисли как ще си издадат обекта тогава,ако не е направен наистина добре.
Aнонимен
на 20.05.2014 г.
0
 
 
Няма да стане с пяськ отдолу.С тази основа няма да стане.Елате в Германия и вжте как го правят.Основата отдолу е важна!
0
 
 
Циганин естет няма, че и строители станаха при Т. Живков!
+1
 
 
така е редно, при свършена работа да се плаща и то, ако отговаря качеството за това
+1
 
 
И защо трябва да се чака да се приключи всичко за да се ломентира? нали това е целта да се поправи проблема като се открие.. и за кога чака този пешеходен поток да намалява? Лято идва.. тепърва ще се увеличава потока
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Първа лига сезон 2023/24
Катастрофи в България
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: