Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БЛС иска минималната заплата за лекарите да стане 1 500 лв.
Автор: Екип Varna24.bg 09:03 / 04.06.2014Коментари (27)5211
© Varna24.bg
БЛС настоява минималната работна заплата за лекарите да стане 1500 лв., а средната 2500. С такова твърдо заплащане няма да има празни екипи в Спешната помощ и непопълнен щат, коментира в предаването "Под лупа" протестите на лекарите от Бърза помощ д-р Юлиан Йорданов, зам.-председател на лекарския съюз.

Проблемите, които се натрупаха в Спешната помощ, трябва да намерят своето кардинално решение. БЛС категорично подкрепя исканията на лекарите и служителите в Спешната помощ, заяви в студиото на "Под лупа" зам.-председателят на съсловната организация д-р Юлиан Йорданов. Според него за европейско здравеопазване, каквото всички искаме, са нужни достатъчно средства и добре платени лекари и медицински сестри.

През миналия месец лекарският съюз поиска актуализация на бюджета на Здравната каса за т.г., защото дефицитът в болничната помощ гони 400 млн. лева, каза д-р Йорданов.

Според зам.-председателя на БЛС вече има първите знаци, че държавата ще направи тази стъпка, която до голяма степен ще реши проблема с дълговете на болниците.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ходя на частно защото мога да си позволя преглед но последния път доктор Антонова (АГ завждаща)град Ямбол ме извика в държавния си кабинет да ме провери на видеозон и ме таксува 20 лева.Това преди 3-4 години а кажете ми колко трябва да са им заплатите.
0
 
 
То и на депутатите заплатат не е малка ама я вижте на какъв хаус сме. Лекар който работи държавно без право на частно инък се спекулира. От рода бонбони не пием, мерси не ядем да сте чували?И всичко това в държавната болница.
0
 
 
Самата система трябва да се промени. Не само заплатите. Има много добри лекари, на които трябва да се заплаща добре. Но също така не е малък и броя на тези, на които трябва да им се отнеме разрешителното да практикуват. Не съм съгласен да се повиши механично минималната заплата, понеже по този начин ще бъдат възнаградени и некадърниците. Просто трябва гъвкавост и някой да седне наистина да помисли как може да се случи. Все пак няма да откриваме топлата вода ...
+1
 
 
Лекари и учители трябва да получават достойни заплати,обвързани с резултати.Също така не трябва ДжиПи-та да получават 2-3-4 000 лева,като те реално пишат направления.Другото много важно е да се променят условията за ползване на спешна медицинска помощ.Не е редно да се вика линейка за зъбобол примерно.
0
 
 
КАТО ГИ НАПРАВЯТ ТОЛКОВА ТИЯ ДЕТО ПОЛУЧАВАТ ПО 250 С КАКВО ДА СИ КУПЯТ ЛЕКАРСТВА И ДА ПРЕЖИВЯВАТ И КАТО ДОЙДАТ КАКВО- НИЩО НАЙ-МНОГО ЕДНА ИНЖЕКЦИЯ ЗА ОТПУСКАНЕ НА БОЛКИТЕ ИЛИ КРЪВНОТО И "УТРЕ ИДЕТЕ ПРИ ЛИЧНИЯ" АКО ИМА УТРЕ! КАТО ЩЕ ИМА ЗА ЕДИ ДА ИМА И ЗА НАРОДА, ЗАЩО НЕ СИ НАПРАВИТЕ СМЕТКА, ЧЕ АКО НЯМА ХЛЕБАРИ, МЛЕКАРИ, ШОФЬОРИ, И ДРУГ ПРОИЗВОДИТЕЛИ, ЧЕ ВСИЧКИ СТЕ КРЪГЛА НУЛА, НО ИСКАТЕ И ЗАЩО, КАКВО ПРОИЗВЕДОХТЕ?
0
 
 
Няма да помогне, поради: 1. Без нужните инструменти, манталитети и структура качеството ще си остане същото. 2 - Кадърните кадри и при тея заплата ще ходят навънка. 3 - тея пари правителството от къде мислите ще ги вземе, а ? Реално погледнато ще им вдигнат заплатите ама малко колкото да се замаже полужението до следващият път !
+1
 
 
Лекарските заплати трябва да са едни от най-високите като цяло! Така е в Европа, към която уж се стремим. А за лекарски грешки и корупция се влиза в затвор.
0
 
 
Крадът ни парите от здравните застраховки и ги пращат по други пера в бюджета,затова няма за лекарите!
+3
 
 
На който му трябват можещи и знаещи лекари да е "ЗА" ,даже тази заплата е малка за човек,който ще ти спаси живота!
-2
 
 
Не няма да са доволни и 50000лв да стане.Яко точене на касата и най-вече клиентелата им.Те са гъбави с пара,а много тия лекари не пукисти без душни без хуманност, като че ли са в заговор за изтребване на народа.Защо ли като?!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: