Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Гневни варненци: Продавачите на дюнери не спазват никаква хигиена
Автор: Екип Varna24.bg 13:59 / 12.06.2014Коментари (15)6922
© Народно дело
Продавачи на дюнери във Варна често не спазват правилата за хигиена. Със същите ръце, с които вземат парите, след това, без да сложат ръкавици, правят бързата закуска. За това алармираха разтревожени варненци.

"Вярвам, че не съм единственият, който забелязва как хората, работещи зад щанда за бърза храна, взимат парите ни и после със същите ръце ни приготвят дюнера. Сложили са човек на "каса", който обаче също съм виждал да приготвя храна. Не ми се мисли колко болести се пренасят по този начин", коментира Йордан Дудински, който ни изпрати и снимка.

Хигиенните правила се контролират от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ). "Проверка ще бъде извършена, а резултати очаквайте още в петък", ангажира се шефът на ОДБХ д-р Маргарита Атанасова. Тя посочи, че по принцип регулярно се извършват проверки на заведенията за бързо хранене.

"При тях винаги има в наличност ръкавици за еднократна употреба, каквито трябва да се използват постоянно от работниците, приготвящи храната", коментира д-р Атанасова.

Разбира се, това дали тези хора наистина спазват хигиенните изисквания, като ползват предоставените им лични средства, или понякога си позволяват да пропускат тази стъпка, е въпрос на лично самосъзнание. А когато такова липсва, гражданите винаги могат да подадат сигнал в ОБДХ - Варна, и той ще бъде отработен.

"От друга страна не приемам наглия и безочлив начин, по който дюнерджиите в някои от заведенията просят бакшиша си. Чувал съм какви ли не изрази от тяхна страна. Когато дюнерът ти е 3,50 лева, те те питат: "

Изпращайте ни вашите читателски сигнали на novini@varna24.bg или на телефон 0700 450 24. Сигнализирайте ни за всичко, което ви е направило впечатление в нашия град и считате, че трябва да бъде отразено.

4 лв. добре ли е, мой!?", или пък напоследък те питат дали да ти сложат допълнителни гарнитури като за 4 лв.", разказва още Дудински.

Варненецът не е съгласен с още една практика в заведенията за бързо хранене, която обаче е обичайна и в ресторантите, но никой не контролира този факт. "На ценоразписа са написани както цените, така и грамажът, но след като храната е готова, как да съм сигурен, че тежи толкова, за колкото плащам? Не вярвам отново да съм единственият, който е получавал дюнер, който дори да не се доближава до заветните 350- 450 грама, и т.н. Смятам, че е редно да им се повдигне под въпрос това, че нямат електронен кантар, както е при сладоледите. Все пак, щом са обявили даден грамаж, то трябва и да докажат, че ти продават определеното количество", допълва Дудински.

Източник: в. "Народно дело"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
азе затова си ям само в къщи . Внимавайте и като си поръчвате от заведението на 3та буза за кебабчета в хлебче ,че ония ден един познат се натрови от там
Aнонимен
на 13.06.2014 г.
0
 
 
а на пазара виждали ли сте един дебел мазен циганин с екземи по ръцете и краката да прави дюнери. направо да си повърнеш с извинение червата. къде са проверяващите органи кой ги допуска да работят на такива места. въпроси много...
0
 
 
Аз съм за електронни контролни везни за отмерване на храната за всеки продукт
0
 
 
аз видях на верига Gusto как пренасят месото за дюнера беше в една голяма пластмасова бака и цвета беше един такъв отвратително ръждив цвят и докато го носеха се плацикаха месата направо отвратително
Aнонимен
на 12.06.2014 г.
0
 
 
аз видях на верига Gusto как пренасят месото за дюнера беше в една голяма пластмасова бака и цвета беше един такъв отвратително ръждив цвят и докато го носеха се плацикаха месата направо отвратително
Aнонимен
на 12.06.2014 г.
0
 
 
Забележете специално едната фирма за диунери със кава количка пренася месото - говоря пред шадраваните. Количката е цялата в ръжда, а самите меса са в тънки найлонови торбички които се късат от тежеста на месото и то се врязва във въпросната ръждива количка.....
0
 
 
Поръчвали сте:пълнени пиперки на еднорък готвач?:)
0
 
 
Ами (сладоледа,пицта.захарни пмук и др.... . ..)
0
 
 
Да не мислите че по света ги пипат с спец..(.....)
+1
 
 
Ха!А вие с ръцете които пипате вашите пари после ядете. . .!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: