Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Готвят 3 погребения в къщата на ужасите на ул. "Горна студена"
Автор: Екип Varna24.bg 08:37 / 22.06.2014Коментари (0)4715
© Impact Press Group
Три погребения готвят за днес почернените роднини на жертвите от къщата на ужасите на ул. "Горна Студена" 68 във Варна. Именно там умират най-много хора по време на ужасяващия потоп.

По време на водната стихия в къщата се намирали десет души. Два часа преди потопа си дошла от Германия Магда, дъщерята на стопанката Жана Шопова. С нея били и двете й деца - 13-годишният Али и сестричката му Рефие, на две годинки. Щастливата баба свикала родата на празненство, поканила сестра си Зейнеп, която взела със себе си и тримата си внуци. Именно един от тях е малкият Константин, който бе спасен като по чудо, след като се качил на покрива на кола. Другите две деца все още се издирват.

На гости дошли още 67-годишната Анка Демирова и съседът на Жана - 60-годишният Марин Бошнаков, които също са сред жертвите на потопа. По нелепа ирония, Анка празнувала рождения си ден само седмица преди нещастието.

Свидетели на ужасния порой твърдят, че всичко станало за секунди. По-късно потресени роднини разказват, че телата на Магда и дъщеричката й Рефие са открити прегърнати със сплетени ръце. До последно майката е опитвала да спаси дъщеричката си и я повдигала над водата.

След наводнението във Варна се завърнали Николай Илиев. Той дошъл да погребе баба си Анка. С него пристигнал и Емин - бащата на малкия Али, чието тяло е открито сред жертвите на потопа в кв. "Аспарухово".

В неделя опечалените близки готвят погребението на Али. Роднините ще се простят и с 68-годишния Юлиян Бошнаков, който по време на природната стихия е лежал прикован на леглото си от болест и не е могъл да помръдне. Заедно с него ще бъде погребан и Марин Бошнаков. До последно роднините му не знаели, че е умрял, те го разпознали по снимка на трупа, която полицаите направили в моргата.

Хаосът в "Аспарухово" до такава степен е пълен, че през последните два дни след трагедията, дори местните са давали противоречиви обяснения за това кой е загинал и кой е оцелял. Така например са изкарали мъртва Жана Шопова, собственичката на злокобната къща. Тя и малкият Константин обаче са единствените спасени от десетте души, които се намирали в къщата по време на трагедията.

Източник: Блиц




Още по темата: общо новини по темата: 444
20.06.2021 »
19.06.2020 »
13.08.2019 »
19.06.2019 »
12.04.2019 »
29.08.2018 »
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Лято 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: