Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Областният: Със сигурност някой е виновен за трагедията
Автор: Екип Varna24.bg 08:51 / 23.06.2014Коментари (15)5783
© Impact Press Group
"В дерето има и незаконно строителство и незаконно сметище, което се е превърнало в бент", заяви пред bTV областният управител на Варна Иван Великов.

"Дерето се е превърнало в микроязовир. Със сигурност някой е виновен, но не мога да го кажа аз", заяви областният управител на Варна. Мнозина от пострадалите се оплакаха, че и след тази трагедия никой от власт имащите не се е заинтересувал от тях. Жителите на пострадалия квартал "Аспарухово" многократно са писали жалби до институциите още от 2010 година, но никой не е обърнал внимание на сигналите им. Те многократно се оплаквали, че: "От преливника се наводняваме и в сухо време. Дори в сухо време тук тече вода. от 2010 г. имаме жалби, институциите само си препращат жалбите ни. Никога не е почиствано, идваха да оглеждат. По-нагоре има плоча, а че надолу е затлачено, не обръщаха внимание", разказаха хората.

Дори след трагедията официалните лица, които се изсипаха във Варна са потърсили пострадалите. Една от обитателките на пострадалата къща - Пламенка, разказа, че е трябвало по улиците да издирва кмета на квартала, за да го доведе да види какво е останало от дома й. Жената каза дословно: "При циганите всички са, но аз трябваше да ходя да го гоня по улиците

АНКЕТА:
Кой според вас е виновен за трагедията в Аспарухово?

Общината
Държавата
Ромите
Комплексно е
Няма виновен

, дали сме живи. Те нямат представа от света тези хора", каза Пламенка. Друга пострадала - Айле, която загуби съпруга си Али, също се оплака, че никой от държавните мъже не е дошъл да види какво е станало.

Пострадалите, които са оцелели от водния ад разказват, че водата е била като от вълна. По думите им това не е канал, а е охранителен или отводнителен път за водата. Има една приливна вълна, дерето не е почиствано от години. Имало е натрупано голямо количество вода. Според областния управител хората могат да получат обезщетение от държавата, общината или от дарения. Пострадалите могат да осъдят държавата, ако решат.



Още по темата: общо новини по темата: 444
20.06.2021 »
19.06.2020 »
13.08.2019 »
19.06.2019 »
12.04.2019 »
29.08.2018 »
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Моля се за такова бедствие в кв.Максуда канала до малката автогара да изрине водата бай мангаУ во век и веков в море-езеро!
0
 
 
Областния на 1во място,както и ония 2те 6у6умиги (Оре6арски и Ов4ев),дето само критикуват другите,а ни6то не направиха.Те изоб6то за6то доидоха тука,сеирдйии гадни?За да поплюят малко по кмета.За това.Само дето никои не им се върва.
0
 
 
Вина имат всички управници на града от поне 10-15 години (ако не и от повече). Аз бих започнал от всички районни кметове с всичкия им антораж - те не си познават кметствата и особеностите в тях, тогава вече мога да упрекна кметовете на Варна с подопечните им и областните управители с техните специалисти... Колкото до ромите - трябва здрава власт, която да не се съобразява с това, какво ще кажат олигофрените от ЕС, а стриктно да се спазват законите и никакви превилегии за мургавековците!!!
0
 
 
Максуда е следващата бомба,не го ли вижда кмета това сметище??
КЪМ НЕЗАБАВЕН ЦЕЛЕВИ ОДИТ - ОТ СТРАНА НА СМЕТНАТА ПАЛАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ; ДОСЕЖНО БЕЗУСЛОВНО ВСИЧКИ ПРОГРАМИ СВЪРЗАНИ, С НАСТОЯЩОТО КРИТИЧНО СЪСТОЯНИЕ НА ГРАДСКАТА ОКОЛНА СРЕДА ВЪВ ВАРНА-ГРАД И ПРЕДГРАДИЕ "АСПАРУХОВО".одели какво ново....
на 23.06.2014 г.
0
 
 
П. п.: До сега никой не е посягал и няма куража да предприеме някакви действия прямо ромите защото всички които са на власт са избрани до голяма степен точно от тях. Така е и така ще бъде, виновни са винаги природните бедствия.
0
 
 
Най-интересното е, че ромите първи ще се наредят за помощи и ако има такива какво, ще получат помощи да построят на ново незаконните си къщи и бараки. Сега е момента всичко което е незаконно да се събори и поправи коритото на дерето или деретата за да има нормално отичане при валежи, иначе това отново ще се повтори и тогава някой пак ще се почесва по главата и пак ще се търси под вола теле. За целта на територията на Варна има доста големи булдозери, които ще свършат работа. Това се отнася за всички постройки, бараки и т. н. в коритата на деретата а те във Варна никак не са малко!!!
0
 
 
малко ние сме виновни сечем на поразия и малко от обчината не вземат мерки зада не стават жертви поне.....
0
 
 
Абе ти на кой свят живееш?Докога ще говорим в безлична форма,или така е по-удобно така не обвиняваме себе си.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: