Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съветниците даряват по една заплата за пострадалите в "Аспарухово", изпокараха се за банковата сметка
Автор: Екип Varna24.bg 11:56 / 24.06.2014Коментари (0)2492
© Varna24.bg
Варненските общински съветници единодушно решиха да дарят по една своя заплата в полза на своите съграждани, които пострадаха при потопа в Аспарухово. Става въпрос за по около 1000 лева на местен парламентарист или общо минимум 40 хиляди лева.

По време на дебатите обаче възникна спор дали дарението трябва да е в общата банкова сметка, която беше посочена предварително от председателя на съвета Иван Луков или дарението е личен акт и всеки сам трябва да реши на кого, кога и колко да дари. Против общата сметка бяха съветниците Христо Атанасов и представители на така наречената докторска група в местния парламент. Те настояваха, че всеки съветник сам трябва да реши на кого и как да помогне. Той посочи, че тяхната група дори вече е избрала пострадали семейства от Аспарухово, като някои от тях дори присъстваха в залата.

По темата станаха много пререкания, а само минути по-рано митрополит Йоан беше призовал представителите на местната власт да се обединят, да загърбят различията си и да работят за справянето с последиците от бедствието, което причини водната стихия във варненския квартал.

Споровете възмутиха председателят на социалната комисия доц. Медиха Хамза и тя настоя дебатите относно банковата сметка да бъдат прекратени и съветници просто да гласуват дарението си от по една заплата. 

"Има толкова много работа на терен в Аспарухово. Не вярвах, че тук ще водим дребнави спорове. Мислех, че ще приключим бързо, за да може да продължим работата си по справянето с бедствие", заяви тя. Доц. Хамза е жител на "Аспарухово" и успя да организира група от доброволци още в нощта на бедствието, които продължават да помагат на пострадалите и днес.

В крайна сметка местните парламентаристи единодушно решиха да дарят по една своя заплата, като всеки сам ще реши по каква банкова сметка да го стори. Повечето от местните парламентаристи ще го направят чрез общата. "Как мислите Община Пловдив ни прати помощ от 100 000 лева? Дали щяхме да я получим, ако беше чрез различни сметки и организации", риторично попита шефът на групата на БСП Аврам Тодоров.

Не всички съветници участваха в днешното заседание, но всички ще дарят заплатите си. Вместо да губят време в заседания, някои предпочетоха да продължат работата на терен по отстраняване на щетите от бедственото наводнение. Пример за това е зам.-председателят на съвета д-р Янко Станев. Вече няколко дни той ръководи организацията на почистващата техника в един от най-пострадалите райони в "Аспарухово".

Източник: Днес+




Още по темата: общо новини по темата: 444
20.06.2021 »
19.06.2020 »
13.08.2019 »
19.06.2019 »
12.04.2019 »
29.08.2018 »
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: