Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цветан Василев проговори: Изсмукани от пръстите числа!
Автор: Екип Varna24.bg 16:41 / 11.07.2014Коментари (72)1855
© Varna24.bg
Цветан Василев разпространи отворено писмо, в което дава становище за случващото се с Корпоративна търговска банка. Ето го писмото в оригиналния му вид:

Уважаеми дами и господа,
Скъпи колеги,


От няколко месеца насам срещу мен е предприета масирана, целенасочена и изключително манипулативна кампания, която се пренесе и върху всичко, което се свързва с моето име.

Основната цел на безпрецедентния натиск от медии, дирижирани от определени кръгове, е Корпоративна търговска банка АД. Връх на кампанията е днешната пресконференция на БНБ, която само доказва конспиративния сценарий за разбиване на доверието в банката и продажбата на безценица на финансираните чрез нея активи.

Изсмуканите от пръстите числа за огромни загуби на банката се разпространяват отдавна от лакеите на тези, които пожелаха да я унищожат. Не е ли странно, че единствените доводи, приведени от господин гуверньора, са липсата на досиета за оценката? Нима някой си мисли, че това е било възможно? Естествено е, че досиетата са в следствените органи.

Чия заповед изпълнявате Вие, господин гуверньор? Не е ли странно, че Вие не защитихте Вашия подуправител, когато беше обвинен, преди да бъдат събрани каквито и да било доказателства? Така ли защитавате независимостта на една от най-старите институции на демократичното общество в България?

Защо не допуснахте акционерите да намерят работещо бизнес решение за КТБ АД? Защо подминахте с лекота техните писмени и устни волеизявления? Смятате ли, господин гуверньор, че може да се държите по такъв арогантен начин с представители на държавен фонд на независима държава? Или може би обслужихте интересите на определен кръг от хора, заинтересовани от това да не изплатят своите задължения към банката? Или пък интересите на хора да овладеят на силно занижени цени основната част от активите, финансирани от КТБ АД.

Господин гуверньор,

Вие ме обвинихте, че съм изнесъл в брой огромна сума пари в деня преди поставянето на банката под особен надзор! Не стана ясно как и по какъв начин тези пари са взети и предадени ми, при положение че от 10.06.2014 г. аз не съм бил в България. Тъй като на всички стана ясно, че този сценарий е режисиран от определен кръг хора, рекетиращи мен и КТБ АД в продължение на години, държа да информирам обществеността, че съм дал нотариално заверени показания пред съдии от страни членки на Европейския съюз.

Размахването на недоказани и скалъпени обвинения, с помощта на смазани от страх и насилие хора, не е повод за самодоволство!

Уважаеми Клиенти на Корпоративна банка,

С тези специални редове се обръщам към Вас, за да Ви благодаря за доверието и да Ви уверя, че няма да позволя цената на разчистването на сметките с мен да бъде платена от Вас. Убеден съм, че скоро Вашите интереси ще бъдат защитени адекватно. 

Що се отнася до институциите, които съдействаха и бездействаха, за да се случи всичко това - с тях ще си говорим в съда.

С уважение,
Цветан Василев




Още по темата: общо новини по темата: 97
06.10.2021 »
11.01.2018 »
16.08.2017 »
04.12.2016 »
13.04.2016 »
20.02.2016 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Дойде времето, в което ние Българите и ние Ботевистите трябва да надигнем глава и да покажем на света, че тук в Българи и Пловдив има живи хора християни, които държа на човешките ценности и ще се изправят срещу безскрупулните Пеевски, Доган и др. Призовавам всички да организираме протестно шествие което да започне от Колежа. От там ще вземем решение да организираме обсада на БНБ Нека всеки от нас които е ЗА да коментира тук.
0
 
 
Дали е крадец или "бушон" няма значение, той много добре е знаел с какво и с какви хора се захваща! Значение има факта, че липсват финансови средства в размер на 3,5 млрд. лева! Замесени са определени политически кръгове, централната банка, както и разследващите институции. За да бъде извършена, подобна кражба, е налице липсата на държавност. Изводът е, че за целия 25-годишен преход не сме мръднали нито крачка напред!
на 12.07.2014 г.
-2
 
 
Всички тези квестори,местори,синдици,политици,банкери и финансови анализатори се опитват да докажат нещо,което ако е вярно трябва да им донесе по 50 години затвор на всеки от тях! Да речем че е истина (защото в края на краищата може и да е) че Цветан е раздал пари достатъчни за една АЕЦ на свои фирми.Да речем че на финалната права си е дръпнал и 205 милиона в кеш. Ами тогава тоя Искров,министъра Чобанов,премиера Орешарски и всички шефове и счетоводители и незнам още какви в БНБ не трябва ли да споделят участта на Василев? А от страна на Василев,само той ли трябва да обере парсата ами неговите подчинени директори,счетоводители,адвокати и прочие? Ама на дайте да счупим две лафки и да напишем със спрей на пощата смърт за свинята и нейната майка и така ще ликвидираме ДПС и ще подплашим до смърт Доган,за който между другото вече никой не говори. Смях.
на 12.07.2014 г.
0
 
 
Много простотия под тази тема. Всеки се упражнява да съди един,да оправдава втори и да трепе трети,без изобщо да е наясно кой крив и кой прав. Това пък дето феновете на Ботев ще прогонят ДПС която между другото почти вече била свършила и просто трябвало да се потрошат няколко лафки,ме убеди че дълго време след като няма да сме ние сред живите триковете им ще продължават. Фаталното е че сигурно средната възраст на всички писали коментар под тази тема е около 30-40 години тоест най-златното време за един човек ама това е материала...лош та лош!!!
+2
 
 
Очертава се крадливата ни държава да бъде осъдена на най-високо ниво и заради ДПС слугинажа в полза на Доган и Пеевски всички ние да изплатим после обезщетенията в полза на КТБ. Честито, братя българи!
+5
 
 
Подготвят най-голямата кражба от Освобождението насам. Иска се от депутатите да изготвят специален закон, с който да национализират едно банка - Креди Агрикол. Тази банка не е била в ликвидна криза. Не е искала от БНБ да бъде поставена под специален надзор. Въпреки това, я поставят под надзор, и се извършва одит. Оказва се, че е в добро състояние. Обаче тя имала един грях. Тя била собственост на Цветан Василев. Господа депутати от Пловдив, мислете! Ако тази банка беше на лицето Х, щеше ли да се иска национализацията й! Ще бъдете ли част от "Народния съд" на Пеевски! Ще допуснете ли да се предвижат 3,5 милиарда лв. държавен дълг в посока Пеевски, ДПС. Как няма да ви се подиграва Доган, че той разпределя порциите!
0
 
 
Свиня ,не,Цецо,Аз искам да те убия -давай ме на прокуратурата.Моган искаш ли истински пистолет пред мазната мутра- ама да не засече, и като идете в гроба ще се радвате на милиарди -боклуци!
+1
 
 
Ами като ни управляват боклуци и дпс и след 40 дни мирни протести си пуснаха едномесечен отпуск-ето резултати не само за КТБ за всичко,е другия път пак се коалирайте, ама няма да има протести камо ли мирни- ще ви трепем мърши!
+1
 
 
Хайде стига сте мрънкали. КТБ беше привилегирована сума ти години от три правителства без да броим служебното. Кинтите на редица дружества, учреждения - в т.ч. министерства - бяха там. Цв.В също разиграваше топката на управници от тези правителства, на мафията и своите, разбира се. През 2013 той удари ножа на герберите през зимата преди да започната така наречените протести с/у ББ(много от тях дирижирани от вън) В момента, в който правителството на ББ удари секирата на "Белене" и "Южен поток" стана опасно за енергийната клика, която е почти 100% под контрола на БСП(в т.ч. и на отцепниците от АБВ) и в по-малка степен на ДПС. Погледнете дали ума руски "енергийни" пари в КТБ. Май да. "Залъците" около изграждането на газопровода трябваше да се поделят и явно Цв.В си е поискал повече, отколкото му се е "полагало". ДП-ски обикновено се сочи като виновник за всичко най-лошо. Ами защо забравяте кръга "Моника", например. Няколко други, които са свързани с бивши ченгета на ДС. АБВ също. Цв.В. пречеше почти на всички от тях и логично му се вдигна мерника. Впрочем, той отдавна е очаквал такъв ходи в предвид това, че предпочита Виена, а не София и че е изнесъл голям брой пари. Що да не ги изнесе, има голям дял и са си негови. Едва ли това е станало за няколко дни. Искров няма какво да лови с трици маймуни Истината ще лъсне, но пак на две, на три, непълна и неясно дали скоро. Дано не е в далечно бъдеще Специално, нас ботевистите ни вълнува, защото той е собственик на "Ботев" Пд и в което няма нищо лошо. Жал ми е за това, че той взе да пречи на кръгове, които са много по-опасни от КТБ. Защо руският премиер цъфна в България точно сега, малко преди да си отиде Говнишарски? 135 години от установяване на дипломатически отношения. Та това посещение можеше да стане и по друго време. Защо се назначават ударно на ръководни длъжности хора близки до БСП и ДПС? Сигурно в тази схема Цв.В. вече е излишен и му бият шута.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: