Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мислят как да заглушат плажните заведения
Автор: Екип Varna24.bg 12:01 / 30.07.2014Коментари (6)2614
©
Актовете, които община Варна съставя на летните открити заведения за превишаване на допустимата сила на звука, могат лесно да бъдат отхвърлени, ако бъдат обжалвани в съда. Това призна зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов пред комисията "Обществен ред и сигурност" към Общинския съвет.
В момента контролът на нощния шум от плажните дискотеки е затруднен заради липсата на акредитация на РЗИ - Варна, стана ясно на заседанието. От своя страна общината пък няма собствена техника, за да извършва измерванията, нито пък има правомощия да го прави. Единственият вариант е специалистите на РЗИ да направят замерванията и да предоставят данните на общинските контролни органи. Именно тук обаче идва и проблемът с обжалването на актовете, което в момента лесно може да се спечели от собствениците на заведенията.

Тодор Иванов обърна внимание и на друг проблем и той е, че сигналите на гражданите, на които децибелите им идват в повече, са често за конкретно заведение. Когато обаче проверяващите отидат на място, за тях е трудно да определят дали силната музика идва точно оттам или от друго място. Заради голямата посещаемост пък повечето заведения предпочитат дори да платят глобата си, но да не намалят музиката. Това изобщо не решава проблема на варненците, които предпочитат да си лягат по-рано през лятото.

Въпросът за контрола на звука от плажните заведения беше повдигнат от общинския съветник от БСП Януарий Вичев. Той попита комисията кой е позволил превръщането на Морските бани в поредица от популярни заведения. Общинският съветник от "Нашият град" Андрей Василев, който е и представител на концесионерите на плажната ивица, обясни, че разрешението е дадено от държавата. В хода на дебата се дадоха различни идеи как заведенията да станат по-тихи. Една от тях беше да се задължат собствениците и ползвателите им да изградят шумоизолиращи прегради.

Според Вичев те може да са достатъчно ниски, за да не пречат на гледката. Съветникът обясни, че проблемът на живеещите в близост до морето е нивото на ниските честоти, които се носят от плажа към града.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.08.2014 г.
0
 
 
Призив за обединение към всички които имат проблеми с шум от кръчми. Вижте тук: https://mravka1.wordpress.com/
0
 
 
Не знаех, че тия в общината са способни да мислят...
0
 
 
Абе това е Морската градина бе.. Вие какво искате да е тихо като в морга ли? Ако през лятото хората не се забавляват в морската къде? Вярно че понякога шума идва в повече когато всички заведения надуят врявата сякаш нарочно да видим на кого техниката е по-силна но това е дискотека все пак. Като сте си купували апартаменти сте знаели къде отивате.
0
 
 
с ниските честоти трудно ще се справят.
0
 
 
Аз мисля че ТИЯ които живеете близо до плажа си се наспивате добре .Щом сътрин по ранкото си разхождате ПОМИАРИТЕ по плажа . Господа , като се оправите с децибелите -метнете ПЕСОВЕТЕ
Aнонимен
на 30.07.2014 г.
0
 
 
Явно има начин, тогава да го направят. Ама това няма да заглуши хората, който се разхождат. Малко е като говорилня там.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: