Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Немски частни детективи издирват във Варна германец, изчезнал след почивка тук
Автор: Екип Varna24.bg 07:51 / 04.08.2014Коментари (0)1450
© Стандарт
Частни детективи от Германия издирват мистериозно изчезналия у нас германец Ларс Миттанг. Те са наети от майката на 28-годишния младеж, който след почивка в курорта "Златни пясъци" не се върна в родината си и вече повече от 20 дни е в пълна неизвестност.

Сандра Миттанг подава сигнал до "Интерпол" и пристига във Варна, неспирайки да вярва, че ще открие единствения си син. И за него, и за нея това е първо идване в страната ни. Ларс е бил на почивка с петима свои приятели. Детективите установяват, че той е участвал в т.нар. алкохолни турове и вероятно е взел наркотици, които са му повлияли и направили по-неадекватен и не такъв, какъвто го знаят близките му. "Чухме се по телефона на 8 юли, когато трябваше да лети за Германия. Усетих, че нещо става с него, нещо не е наред и се страхува", казва през сълзи Сандра. На летището му отказват да лети, защото по време на престоя е ударен в лявото ухо и пука тъпанче.

Не е било побой, но много силен шамар казва частният детектив Владислав Бонев, който има фирма за разследване в Германия, Австрия и Италия. За последно младият германец е забелязан на летището, където остават багажът му и личният му телефон. Бил облечен с жълта тениска, черни бермуди и бели маратонки.

С пристигането на майка му и частните детективи цяла Варна е облепена със снимки на Ларс и призиви - който го намери, да се обади в полицията или на посочените телефони. Има и пуснати обяви на немски език "Ларс, обади се!", с надеждата, че той може да се натъкне на тях и да разбере, че майка му, приятелят му Франк и детективите го търсят. Според близките на младежа, той никога не е употребявал наркотици. А ако сега е посегнал към тях, ефектът може да се е оказал пагубен. "Предполагаме, че те може би са ключът към преминаване от едно психическо състояние към друго. Обзема го страхова невроза - чувството, че е преследван и някой иска да му навреди", обяснява Владислав Бонев.

Детективът и колегата му германец напълно отричат тиражираната тези дни версия, че Ларс е тръгнал като наемник за Украйна като абсолютно нелогична и абсурдна при неговото психическо състояние. "Не може, ако е предприел нещо, да не ми се обади", категорична е и майка му Сандра, която не приема версията и за замесена жена в случая. Тя описва сина си като много самостоятелен, целеустремен, социален, създаващ лесно контакти, но не и прекалено доверчив. Ларс е Водолей, от 2 г. си има сериозна приятелка, а преди това е поддържал 6-годишна връзка, споделя Сандра. Младият мъж не си падал по безразборни и неангажиращи връзки с нежния пол. По-миналата година изкарал ваканцията с приятелката си в Турция, а предното лято - в Египет, където минали през курсове за обучение на водолази.

Ларс живее самостоятелно в град Вилхелмсхафен, на 3 ч разстояние от родителите си. Всеки уикенд с приятелката му ходели на гости при тях. В свободното си време младият мъж спортувал активно - футбол, плуване и колоездене
"Младият германец работи като оператор в топлоцентрала, завършил е специално училище за това", казва приятелят му и негов шеф във фирмата Франк Сорге. Той е женен за българка от Плевенско и лошата новина за изчезването на Ларс го заварва тук. Франк и съпругата му веднага се присъединяват към групата по издирването във Варна. "Много е отговорен в работата си, има добра подготовка, прецизен и самостоятелен", казва за Ларс неговият пряк шеф.

Детективите, наети от г-жа Миттанг, работят в пряка връзка със служителите от ОД на МВР във Варна. "Има няколко версии за изчезването на Ларс, надяваме се да го открием и тогава ще оповестим всичко", казва Владислав Бонев. В тайна се държи дори името на хотела, където е бил германецът. Той и приятелите му резервирали престоя си по интернет. Детективите молят, който забележи Ларс
да не се опитва да го заговаря или задържи
защото не се знае как ще реагира. Те смятат да заострят вниманието на граждани и туристи към издирването, но това да бъде внимателно и деликатно - с проследяване и алармиране на посочения телефон +359 888 111 112. Според детективите, заради ефекта на дрогата Ларс избягва местата, където има много хора. Никой не може да каже обаче кога ще мине въздействието на наркотиците. Ясно е, че Ларс се нуждае от медицинска и психологическа помощ. "Ако някой го забележи, да не отива на директен контакт. Най-добрият вариант е да го проследи и междувременно да уведоми полицията или нас", подчертава частният детектив. "Вярвам, че е жив и ще го открия!", не губи надежда пък майка му Сандра.

Източник: в. "Стандарт"




Още по темата: общо новини по темата: 13
14.05.2018 »
30.03.2017 »
07.12.2016 »
11.07.2016 »
16.12.2015 »
04.09.2015 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: