Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Наводненията във Варна, Добрич и Търново ще струват 495 млн.лв
Автор: Екип Varna24.bg 09:39 / 05.08.2014Коментари (0)1785
©
Щетите от наводненията във Варна, Добрич и Велико Търново ще възлязат на 495 млн.лв. На последното си заседание министрите от кабинета "Орешарски" са одобрили доклада, изчисляващ сумата. На тази основа са изготвени апликационните форми, които министърът на регионалното развитие е трябвало да изпрати в ЕК в понеделник. Ако това не е сторено, те ще бъдат изпратени днес и проблемът няма да бъде завещан на служебното правителство. Това каза вицепремиерът в оставка Даниела Бобева пред БНР.

По думите й наводненията в град Мизия не са отразени в доклада, защото са станали по-късно. В документа има искане за финансова и техническа помощ, както и помощ за превенция. Отпусната сума зависи от преценката на ЕК.

Бобева коментира и актуализацията на бюджета на НЗОК за сметка на свиване с 5% парите на министерствата. Според нея това няма да е фатално за работата на ведомствата.


"Бюджетът на държавата е като бюджета на едно семейство. Простираш се според чергата, правиш това, което можеш да правиш. Ние внесохме нашето предложение, отчитаяйки рисковете, които стоят през следващите месеци. Между другото в историята на българската фискална политика няма случай, в който отиващо си правителство да оставя пари за следващо.Надявам се, че всяко следващо правителство добре осъзнава отговорността и възможностите, за да поеме властта", каза тя.

По думите й няма правителство, което да оцелее, когато подкрепящите го партии не се разбират помежду си.

"На мен ми се струва, като член на това правителство, че ние, все пак, бяхме в една добра ситуация като правителство, че имахме само политически протести. Ние нямахме сериозни икономически проблеми и протести по улиците. Да не забравяме как подаде оставка правителството на ГЕРБ. Аз не си спомням някое правителство да си е тръгнало с фанфари, но истината е, че при всички лъжи, които се изсипаха за нашето правителство, ние нямахме сериозни икономически протести, защото се опитвахме да балансираме между трудната политическа ситуация и стабилност, и реалните искания на хората и перспективите за икономическо развитие. Много се надявам, че тази зима няма да ни изправи пред истински икономически протести", допълни бившият вицепремиер.

Бобева изтъкна, че е по-лесно да се работи в служебен експертен кабинет, отколкото в правителство с работещ или не толкова работещ парламент и заяви, че страната ни трябва да бъде нормална парламентарна република и политиците да носят отговорност за действията си.

Над 500 млн. лв. държавни пари са изтеглени от КТБ в унисон с постановлението на предишното служебно правителство за намаляване на концентрацията на държавни пари в търговските банки, сподели Бобева.




Още по темата: общо новини по темата: 444
20.06.2021 »
19.06.2020 »
13.08.2019 »
19.06.2019 »
12.04.2019 »
29.08.2018 »
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: