Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Багерите влизат да събарят на ул. Свобода“ и "Никола Корчев“
Автор: Екип Varna24.bg 17:24 / 11.08.2014Коментари (1)1897
© Varna24.bg
Тази седмица багерите могат да влязат в "Максуда", за да съборят поредните четири общински къщи, които са опасни за обитаване, но в тях от години живеят самонастанили се роми. Предварителните намерения на кмета Христо Христов бяха събарянето да продължи днес, но за разлика от останалите незаконни обитатели, настанилите се в четирите общински имота на улиците "Свобода" и "Никола Корчев", са обжалвали решението на район "Младост" пред Варненския административен съд. Четирите жалби обаче бяха отхвърлени от магистратите миналия вторник.

В единия от случаите жалбата срещу заповедта на районния кмет Христо Христов е подадена от жена, която твърди пред съда, че в имота на ул. "Свобода" №19 живее заедно с майка си и двете си деца. По данни на жената тя и нейното семейство обитават общинската постройка вече 15 г. със съзнанието, че е нейна собственост, поради което през годините е правела ремонти, които са вдигнали цената на имота. Тя изтъква още, че е самотна майка, без работа, без имоти и съответно без възможност да си плаща наем, ако бъде изгонена от общинския имот. Представителят на район "Младост" обаче оборва част от твърденията на жената, като заявява, че няма доказателства за направени ремонти и прилага документи, че сградата е опасна за обитаване. Оказва се също, че жената не е самотна майка, тъй като като бащата на децата й е известен, а освен това той притежава жилище. Ето защо жалбата е отхвърлена. Не по-различни са историите и при останалите трима самонастанили се роми, които изтъкват най-различни лични причини, поради които е невъзможно да се преместят в частна квартира и да си плащат наем. Всички жалби са отхвърлени, а вносителите им са задължени да платят дължимите държавни такси. Отделно в съдебните определения е уточнено, че решенията могат може да се обжалват пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от датата на обявяването му. Ако това не се случи, багерите съвсем законно могат да влязат и да разчистят опасните общински сгради.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: