Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Българско Черноморие": Незаконни къмпинги бълват зарази по Черноморието
Автор: Екип Varna24.bg 11:57 / 31.08.2014Коментари (2)1722
©
Управителния съвет на Национална асоциация "Българско Черноморие" изпрати отворено писмо до президента, министър-председателя, министъра на ОСВ и министъра на регионалното развитие, относно зарази по българското Черноморие.

Ето пълния текст на писмото:

Псевдоеколози, които уж се борят за опазването на българското Черноморие унищожават безмилостно последните девствени плажове. Цялото крайбрежие от Дуранкулак до Резово е превърнато в смрадливо бунище. Това установи мащабен проект на Национална Асоциация "Българско Черноморие", чрез който бе извършено преброяване и картиране на незаконните къмпинги. Установихме, че картината е страшна. Върху дюните, плажните ивици и до тях са изникнали над 20 незаконни къмпинги, които бълват опасни зарази. В момента в тях къмпингуват или по-точно дивакуват над 5000 активни природозащитници. Това са същите "еколози", които непрекъснато протестират под диригентската палка на "зелените олигархи" и техните съратници. Тези хора с манипулирано съзнание от "зеления октопод" имитират любов към природата и вдигат през месец протести, с които уж защитават черноморието от застрояване. Популярните лица от телевизионните екрани, които са готови да легнат пред багерите, всъщност са най-големите палачи на природата. Тези псевдоеколози са превърнали Черноморието ни в гигантски катун, обвит в непоносима смрад. Така наречените диви къмпинги тънат в тонове боклуци произведени от "природолюбителите". Отсечени са хиляди дървета за нощни огньове и скари с кебапчета.

Това е констатацията на доброволците, включили се в програмата на Национална асоциация "Българско Черноморие" - "Да картираме дивакуващите". Около 5 хиляди човека бяха завзели частни, общински и държавни земи и в противоречие на всякакви законови и нормативни актове на воля унищожаваха и заразяваха природата по Черноморието. Прави впечатление, че основните места за дивакув

©
ане са тези, определени от псевдоеколози за забранени на живеещите по Черноморието да извършват почти всякакви икономически дейности, но са посочени като места за нашествие на "природолюбители", извършващи унищожаване на самата природа. След приключване на първия етап на програмата "Да картираме дивакуващите" и събраните над 1000 фотоса с доказателства за отрицателното въздействие върху природата, Национална Асоциация "Българско Черноморие" ще реализира втория етап от програмата. Този етап включва нанасяне на координатните точки от нелегалните къмпинги върху актуална кадастрална карта и върху картите на МОСВ, включващи защитени зони и защитени територии. Третият етап е изготвяне на доклад от събраните данни, който ще бъде изпратен в Европейската комисия и Европарламента. Тези институции вече са сезирани и очакват с интерес документа.


С уважение,
Управителния съвет на
Национална асоциация "Българско Черноморие"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не само са на палатки , рушат и цапат , карат си джиповете по дюни , а отношението е отвратително . Станало е модно да си купиш каравана и да я паркираш някъде за цяло лято .
Aнонимен
на 31.08.2014 г.
0
 
 
Заразите се бълват от липсващите или претоварени пречиствателни станции, непочистените плажове и прочее, а не от няколко къмпинга. Айде стига глупости!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: