Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Германците направиха цял филм за изчезналия във Варна Ларс Митанк
Автор: Екип Varna24.bg 15:26 / 03.09.2014Коментари (1)2642
©
Изчезналият на 8 юли във Варна германец Ларс Митанк е бил забелязан на 90 км от Варна. Това се твърди във филм по случая, излъчен в неделя (31 август) от телевизионния канал RTL. В него обаче не се уточнява нито датата, когато е видян Митанг, нито населеното място, където се е случило това.

Видеото е на Spiegel TV (Шпигел ТВ), продукция на едноименното авторитетно немско списание. В него се припомня известното до момента по случая - че Митанк е пристигнал в България на 30 юни заедно с група туристи на компанията TUI. Той е бил настанен в хотел "Вива" в курорта "Златни пясъци" и както много други свои сънародници е участвал в т. нар. алкохолни турове из заведенията в комплекса.

В едно от заведенията за бързо хранене в "Златни пясъци" Ларс е бил въвлечен в конфликт с футболни фенове. При сбиването е било спукано тъпанчето на ухото му. По тази причина след медицински преглед на 7 юли, той не е получил разрешение да отлети обратно за родината си.

С разследването по случая в момента са ангажирани както Министерствата на вътрешните работи в България и Германия, така и Интерпол, а още в първите дни след изчезването на Митанк семейството му наема и частна детективска агенция. До неотдавна това беше сдружението "БСА - Бодигард анд секюрити асосиейшън" на Велислав Бонев. От филма, излъчен в неделя обаче става ясно, че неотдавна частното разследване е било поверено на друг детектив - немецът Андреас Гютиг.

Какво се е случило в хотела?

Днес Велислав Бонев не отговаряше на мобилните си телефони, единият от които с австрийски номер.

Още в началото на разследването той лансира версия, според която по време на алкохолните турове из "Златни пясъци" Ларс е погълнал синтетичен наркотик с продължително действие. "При хора като Ларс, които не са употребявали наркотици и не са били пристрастени към алкохола наркотикът нерядко отключва параноични реакции, води до продължителни депресии и страхови неврози", обясни преди време управителят на "БСА - Бодигард анд секюрити асосиейшън".

Тази версия не е потвърдена от съдържанието на филма "Изчезнал в България", излъчен в неделя от RTL. В него е отделено специално внимание на факта, че след като на 7 юли напуска хотела си в курорта "Златни пясъци" Ларс Митанк е откаран от таксиметров шофьор в градския хотел "Колор", който се намира в близост до ромското гето "Максуда" във Варна.

Изчезналият Ларс Митанк е бил забелязан на 90 км от Варна твърдят медии в Германия

Специално за разследването на тази част от пребиваването на Митанк у нас детективът Андреас Гютиг привлича като сътрудник свой колега руснак. Той също участва със свидетелски разказ във филма въпреки, че името му не е споменато.

От видеото става ясно, че вторият детектив е бил настанил под прикритие в хотел "Колор". Пред екипа на Spiegel TV той твърди, че там са били предлагани и сексуслуги.

"Сигурни сме, че в този хотел Ларс е имал преживяване, което го е извадило от равновисеие", твърди във филма частния детекнтив Андреас Гютиг. Ние искаме да изясним, какво е предизвикало паниката му?".

За това, че Ларс Митанк е бил силно притеснен по време на престоя си в хотела става ясно и от т.нар. "доклад", който майка му изготвя за разследващите. В показанията си тя твърди, че синът й е провел един от последните си телефонни разговори с нея именно от там. В него младежът съобщава, че се е скарал с футболни фенове на "Байерн" и че кредитната му карта е блокирана.

Късно през нощта на 7 срещу 8 юли Сандра Митанк прави опит да деблокира картата, за да може синът й да си купи онлайн билети за предстоящото пътуване. След като опитът се оказва неуспешен Ларс напуска хотел "Колор" около 1 ч. сутринта на 8 юли.

Малко след това отново се обажда на майка си, за да й каже, че е бил преследван от четирима фенове на "Байерн", които са го наричали "бременска свиня" и "нацист".

"Говореше тихо, каза че е в скривалище на високо място и трябва много да внимава, защото може да падне от високо и да се убие", гласи писмената информация, дадена от Сандра Митанк.

В 5ч. сутринта на 8 юли младежът стига с такси до летище Варна. От там отново се свързва с майка си и й съобщава, че ще отиде на лекар, но няма никакви пари. "Това ми се стори странно, пише в сведенията си Сандра Митанк, защото през нощта ми беше казал, че има достатъчно пари в брой. На летището някакъв баварец му казал, че може да получи бърз превод с "Уестърн юниън".

Пред екипа на Spiegel TV Сандра Митанк твърди, че е изпратила парите, но те не са били потърсени. По време на посещението си при лекаря синът й е изглеждал доста притеснен. След като настоял да пътува въпреки здравословното си състояние той е бил помолен да подпише декларация, че ще лети на собствена отговорност и въпреки предупрежденията, че това може да се окаже фатално за здравето му. В този момент Ларс е напуснал лекарския кабинет като е оставил там багажа си, документите си за самоличност, както й мобилния си телефон.

Според филма, излъчен от RTL записите от видеокамерите на летище Варна показват, че той е напуснал сградата му тичешком и след като е прескочил ограда от бодлива тел, висока 2.5м., е излязъл от обсега на системата за видеонаблюдение в зоната за сигурност. До същото място са отвели и полицейските кучета, с които е бил издирван часове след това.

Осем седмици след изчезването на на Ларс Митанк във Варна той продължава да бъде в неизвестност.

Източник: в. "Дневник"




Още по темата: общо новини по темата: 13
14.05.2018 »
30.03.2017 »
07.12.2016 »
11.07.2016 »
16.12.2015 »
04.09.2015 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.09.2014 г.
0
 
 
или е умрял или се е загубил много сериозно на безлюдно място
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: