Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Пророк" извъртя хиляди българи с дарения
Автор: Екип Varna24.bg 10:58 / 13.09.2014Коментари (9)1176
©
Десетки хиляди левове успя да прибере от наивни нашенци американският протестантски пастор Бени Хин само за два часа в четвъртък вечерта.

Зали 1 и 3 на НДК се оказаха тесни, за да поберат всички желаещи да чуят проповедта на гуруто по време на така наречената "Вечер на чудеса и изцеления". С влизането си посетителите намериха пощенски пликове на местата си. По-късно стана ясно, че всеки от присъстващите трябва да направи дарение, ако иска да си оправи житейските и най-вече финансовите проблеми. Гуруто прикани нашенци да дават по-големи суми, за да им се връща повече просперитет.

"Ако имате големи дългове, посейте семе днес и дайте, за да ви даде и на вас Бог. Колкото е по-голямо семето, толкова и повече ще получите от Бог", призова пасторът.

Хората оставяха масово банкноти от по 5 и по 10 лева, видя репортер на изданието. Отделно всеки от тях е платил 10 лева за билет, за да влезе. Присъстващите сложиха даренията си в пликовете, след което ги пуснаха в кутии, подадени им от уредници на събитието. Върху плика трябваше да се впишат още личните данни на даряващия, адреса му, електронна поща и телефон за връзка. Всичките суми бяха адресирани до Бени Хин и в подкрепа на неговото дело - "жътвата на души от целия свят".

Според изследване на д-р Милка Баръмова, експерт към Центъра за проучване на нови религиозни движения, Бени Хин е нищо повече от самопровъзгласил се пророк и лечител, който твърди, че Господ го е помазал за служение. Той дори би могъл да е опасен за тези, които му вярват. Д-р Баръмова е проучила част от големите "пророчества" на въпросния гуру, като всички се оказали лъжливи и не бил познал нищо от това, което предричал. До сега няма документирано и доказано негово изцеление на виждащи се недъзи.

Пастор Бени Хин е роден на 3 декемзври 1952 година в Яфа, Израел, от баща палестинец и майка арменка. Той израства в гръцката православна църква в Канада, Торонто и завършва средно училище "Джордж Вениър". По-късно се установява в САЩ. Учението му няма нищо общо с християнството. Според него Светата Троица се състои от девет лица. Твърди, че всяко лице на Светата Троица - Бог Отец, Бог Син и Бог Дух Свети е също троица, т.е. - всяко едно лице е само по себе си троица. По-късно той сам отхвърля това свое учение. Смята също, че болестите и бедността са грях и че само Бог иска да направи всички хора, които вярват силно в него, богати. "Слово на вяра" е едно от най-известните и атрактивни протестантски движения, което печели привърженици в САЩ.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
.....нормално е когато има будали като тези балами. Изобщо не ги съжелявам. Нека да дават на този хитрец. Следващия път да дадат повече . Това което са дали е малко. Смях......
0
 
 
ха ха , ами като народа е глупав,така ште стане оште един богат.
+2
 
 
Тя глупостта ходело по хората, казват. И още - имал си бол пари, дал си.
Aнонимен
на 13.09.2014 г.
+2
 
 
неговото дело - "жътвата на души от целия свят"
+8
 
 
Браво на човека, намерил е начин глупаците по света да му дават кинти!
+10
 
 
Докато на този свят има телета, ще има и касапи, които да ги колят!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Лято 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: