Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съдът съвсем обърка казуса за колите в Морската градина
Автор: Екип Varna24.bg 10:11 / 29.09.2014Коментари (4)4720
©
Собствениците на имоти в Морската градина на Варна напълно се объркаха дали могат да влизат с коли в парцелите си или не, след последните решения на Административен съд Варна (АСВ), съобщава в."Труд".

През миналата седмица два различни състава на съда постановиха две противоположни решения по идентични казуси. И в двата случая става въпрос за обитатели на сгради в Приморски парк, които са били санкционирани през февруари с глоби от по 50 лв. по Наредбата за обществения ред. Тя забранява движението на коли в паркове, алеи, зелени площи и тротоари на територията на цялата община Варна. И двамата граждани са обжалвали наказателните постановления пред Варненски районен съд (ВРС), който е отменил санкцията заради маловажността на нарушенията, каквато е постоянната практика на районните магистрати в тези случаи.

От своя страна общината, недоволна от "падналите" глоби, обжалва пред АСВ. При касационните дела представителите на прокуратурата настояват, че решенията на Районния съд са правилни, а жалбите на общината - неоснователни. Съдебният състав с председател Ралица Андонова решава именно в тази посока. Дори в съдебния акт пише, че след като общината е разрешила строителство в Приморски парк, е трябвало да осигури на собствениците адекватен достъп до имотите им.

Точно обратното обаче присъжда съдия Ирена Обретенова, която председателства състава, разглеждал другото дело. Абстрахирайки се от спецификата на казуса, Обретенова решава, че щом има действаща наредба, тя трябва да се спазва независимо от обстоятелствата. И двете решения са окончателни и не подлежат на обжалване.

Да има или няма движение на автомобили в Морската градина на Варна е казус с 3-годишна давност. Общината е против всякакъв автомобилен достъп, а областната администрация твърди, че местността Салтанат, където живеят много хора, на практика е урбанизирана зона, в която движението на МПС не трябва да се забранява.

В момента заповедите на варненския кмет за тотална забрана на движението са оспорвани от собствениците на имоти там и не са влезли в сила.

В началото на годината Върховният административен съд (ВАС) забрани на общината да глобява шофьорите, докато не се решат по същество делата срещу заповедите.



Още по темата: общо новини по темата: 206
29.09.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
09.02.2021 »
31.01.2021 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пълен кретенизъм и пореден опит за манипулация. Съдът се бил объркал, но спсивачите не пропускат да намекнат кой според тях бил прав. Точно пускането на такива тънки изречения оказва влияние върху всеки наивен читател. А май всички чакат точно това. Наивни читатели, нагли собственици и "объркан" съд. Докога, бе? Докога ще мотат всички? Парк ли е? Парк е. Коли в парк влизат ли? Не влизат. Ако има разрешени строежи нека състава на Ралица Андонова да се запознаят точно с това, че никой не е длъжен да осигурява места за паркиране на тези собственици. Те трябва да си ги осигурят сами ИЗВЪН парка. Да не забравяме, че съвсем не всички постройки са законни. Ай стига вече. Корупция, корупция, но всичко си има граници.
Aнонимен
на 29.09.2014 г.
0
 
 
ИМАЛО НЕПОДКУПНИ СЪДИИ КАТО съдия Ирена Обретенова ДЕРЗАЙТЕ ВАША ЧЕСТ
0
 
 
Селяни реститути или чалга милионери КЪДЕ Е БУТОНА "НЕ ХАРЕСВАМ"
Aнонимен
на 29.09.2014 г.
0
 
 
"Абстрахирайки се от спецификата на казуса, Обретенова решава, че щом има действаща наредба, тя трябва да се спазва независимо от обстоятелствата" - Спецификата е именно, че собствениците на имоти в Морската градина, в чиито нотариални актове изрично е записано, че са в паркова среда и без автомобилен достъп погазват закона. Браво на съдия Ирена Обретенова!!! Има адмирациите на цялата варненска общественост милееща за запазването на парка!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: