Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Уволняват директори в БДЖ
Автор: Екип Varna24.bg 14:31 / 14.10.2014Коментари (5)2011
© Varna24.bg
Административните директори в БДЖ "Пътнически превози" и БДЖ "Товарни превози" и тези, които отговарят за състоянието на локомотивите ще бъдат освободени от днес. Това каза на брифинг министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова, след свиканото от нея на първото оперативно заседание по безопасност в сектор "Железопътен транспорт" с ръководствата на ДП НКЖИ, "Холдинг БДЖ" ЕАД и ИА "Железопътна администрация".

Според Ангелкова, констатациите, които са направени от проверките на ИА "Железопътна администрация" са достатъчни, за да може да се вземе едно такова решение.

"Това е проблем, който съществува и не са предприети мерки за неговото разрешаване", заяви Ангелкова и допълни, че тези хора трябва да понесат своята отговорност, защото констатациите показват, че не са предвидени достатъчно програми за обучение на машинистите за работа с автоматична локомотивна сигнализация и с влакова диспечерска радио връзка.

"От направената проверка от 180 локомотива в БДЖ "Пътнически превози" с радиостанции, които поддържат диспечерска радио връзка, 15 не работят, което означава, че те следва да бъдат ремонтирани незабавно. По отношение на БДЖ "Товарни превози" от 65 локомотива радиодиспечерската връзка в два не работи", съобщи още Ангелкова.

По отношение на автоматичната локомотивна сигнализация от 44, оборудвани с такава сигнализация десет не работят.

"Установих занижен контрол по отношение на поддръжката и техническото състояние на локомотивите и най-вече на това как и в какви условия машинистите всеки ден излизат на работа", коментира Ангелкова. Тя заяви, че е изискала от ръководството на БДЖ "Товарни превози", БДЖ "Пътнически превози" и в цялост от изпълнителен директор и борда на "Холдинг БДЖ" до петък да представят адекватни мерки по констатираните проблемите. Изискали сме спешни мерки и още от преди две седмици промяна на бизнес плана на дружеството в посока адресиране на тези проблеми -да бъдат заложени дейностите, които са свързани с подобряване условията на труд, обясни Ангелкова допълни,че трябват незабавни мерки.

"В тази връзка, ако в тези мерки, които искаме да бъдат предоставени до петък, не видим реалистичен план за адресиране на проблемите, ще се предприемат мерки и в смяната на БДЖ "Пътнически превози" и БДЖ "Товарни превози", заяви Ангелкова. Тя съобщи още предписанията от констатираните проверки в НКЖИ - липса на съгласувателни процедури по отношение извършване на комплексни проверки и съоръжения, липса на резервни части, кражби и посегателства върху инфраструктурата. Ангелкова допълни, че по част от тези предписания вече са взети мерки.

Министърът на транспорта съобщи, че днешното заседание няма да е единственото такова и допълни, че на всеки две седмици ще се провежда такова оперативно заседание, докато от министерството не са напълно уверени, че мерките, които предстоят да се одобрят в петък не се изпълняват.

Източник: Агенция "Фокус"




Още по темата: общо новини по темата: 255
28.03.2024 »
08.03.2024 »
23.02.2024 »
17.02.2024 »
26.01.2024 »
17.12.2023 »
предишна страница [ 1/43 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
къде е оня хубусник пламен кнсбето :) вундеркиндера профсъюзник :)
+2
 
 
поредни, ако не и последни кадрови схеми на отиващото си служебно правителство.. а, за нас остава надеждата, тези новите да си вършат добре работата и най-вече в полза на народа, а не за негова сметка!
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 14.10.2014 г.
+4
 
 
Какви са тези уволнения? Съд! Да не забравяме,че един машинист загина точно заради този "контрол" и това "управление".
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: