Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Утре закриват "Златна роза"
Автор: Екип Varna24.bg 17:00 / 16.10.2014Коментари (0)2650
©
В 11 часа днес се проведе предпоследната от серията традиционни пресконференции, отразяващи случилото се предходния състезателен ден на Тридесет и втория фестивал на българския игрален филм "Златна роза". За да отговарят на въпросите и да чуят коментарите от медии и критика, днес пред тях застанаха екипите на "Прелюбодеяние", "Отрова за мишки" и "Омбре".

Гостуващият екип на "Прелюбодеяние" във Варна бе в състав: Явор Веселинов (сценарист и режисьор), Росен Даскалов (оператор), Петър Попзлатев, Естер Симони и Владимир Пенев. Дебютният филм на младия режисьор е и дипломната му работа, с която той завършва НБУ през юни тази година. Лентата бе посрещната с овации и единствено положителни коментари: "Филмът е висш пилотаж!""Един естетически, културен и изискан филм. Видяхме истинско кино!"

Младият талант сподели, че филмът е заснет без бюджет и участвалите в направата му не са получили никакъв хонорар срещу това. Веселинов благодари на всички, повярвали в него и в успеха на филма. За своята роля в "Прелюбодеяние" Владо Пенев сподели: "Явор дойде при мен с няколко страници сценарий и с обяснението, че това е филм, който иска да реализира от години, но няма пари и не може да ми плати за актьорската игра. Погледнах сценария и реших, че си заслужава."

На въпросите към филма "Отрова за мишки" отговаряха Константин Буров (режисьор) и Нина Алтъпармакова (монтажист). Филмът бе определен като "режисьорско постижение", а актьорския кастинг "страхотен". Младите и неопитни актьори, избрани за филма, предизвикаха само положителни коментари у медиите и критиката. Буров също сподели, че напълно са оправдали очакванията му.

С дълбока тъга екипът спомена и първият монтажист на филма - Андрей Алтъпармаков, който не успява да го довърши, тъй като си отива от този свят. Лентата завършва съпругата му Нина, но случилото се забавя монтирането на филма с година и половина. "В "Отрова за мишки" вложих цялата си тъга и енергия.", сподели Нина.

Премиерата на "Отрова за мишки" в кината е утре - 17 октомври.

Радушно бе приет и филмът "Омбре". Пред медии и критика застанаха Захари Паунов (режисьор) и Атанас Маринов (продуцент).

За "Омбре" Паунов сподели, че проектът е планиран още преди 20 години, но това не е наложило промени по сценария. "Проблемите от тогава, продължават да ни съпътстват и сега, така че филмът е актуален и днес.", добави режисьора. Работното заглавие на лентата е "Въглищарят", което по-късно е сменено от сценариста Емил Тонев с "Омбре". От критиката, филмът бе положително коментиран за "добър кастинг, невероятен ритъм" и като "дълбоко български и забавен".

Премиерата на "Омбре" в кината ще бъде в края на януари или началото на февруари.

Утре, 17 октомври, е официалното закриване на Тридесет и втория фестивал на българския игрален филм "Златна роза". Фестивалът ще завърши с прожекция от 19:00ч. на наградените със Златна роза филми.




Още по темата: общо новини по темата: 35
05.09.2017 »
09.08.2016 »
15.10.2014 »
14.10.2014 »
13.10.2014 »
12.10.2014 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Лято 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: