Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Проведе се общо събрание на Детски и младежки парламент при ОДК-Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:25 / 22.10.2014Коментари (0)664
©
На 17 октомври се проведе XXX-ото Общо събрание на Детски и младежки парламент /ДМП/ при Общински детски комплекс-Варна. Участваха 54 ученици от почти всички варненски училища, избрани от училищните съвети.

Събранието премина при следния дневен ред: 1. Запознаване на младите хора с финалния етап на кандидатурата на Варна за европейска младежка столица през 2017 г. Госпожа Светлана Пасева, началник отдел "Младежки дейности" на Община Варна призова участниците в събранието да информират съучениците си и да се включат активно във фейсбук кампанията за подкрепа на кандидатурата. По втора точка точка от дневния ред, Председателят на ДМП Елора Христова направи отчет на работата и дейностите за периода 26.05 - 16.10. 2014 г.

Най-важно място се отдели на детското и младежкото участие в живота на общината. Учителят на школата - Юлия Кавръкова провокира учениците като представи на мултимедиен екран "Стълбица на детското участие", като задачата им беше да намерят своето място в нея. Дали са на първата стълба, където могат да бъдат манипулирани, на втората само като декорация, на третата като символични участници, на следващата където децата са информирани и консултирани, по-нагоре в стълбицата, където решенията са инициирани и ръководени от децата или на последната, където решенията са инициирани от децата и споделени от възрастните. Това накара учениците да разсъждават, да спорят да предлагат решения. И накрая се обединиха около мнението, че е необходима още една стълба, където децата и възрастните да бъдат партньори!? Приет бе и Календарен план на дейностите и изявите на ДМП за периода октомври 2014 г.- юни 2015 г., като специално място бе отделено на домакинството на ДМП и Варна на 15-та Национална среща на Детските и младежки съвети и парламенти в България през месец април 2015 г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: