Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Нов социален проект ще помага на деца и животни в неравностойно положение
Автор: Екип Varna24.bg 09:11 / 24.11.2014Коментари (0)988
©
ANIMAL HOPE VARNA поставят началото на нов социален проект:

Приятели,
Поставяме началото на един нов социален проект, чиято цел е да помага на децата и животните в неравностойно положение - ЗАЕДНО! Защото и децата и животните, които са претърпели насилие или са били лишени от родителски грижи и нормално детство - имат нужда от едно и също - ДОМ И ОБИЧ! ♥
Съвместно с Фондация "Надежда и Бъдеще", https://www.facebook.com/pages/FOUNDATION-HOPE-AND-FUTURE/159580204133926, която подава ръка на такива деца и ги учи на хуманност и доброта вече четири години, ще се опитаме Заедно да помогнем на повече деца, като да сбъднат възможно най-много техни мечти и им дадем шанс за един по-добър старт в живота.

Фондация "Надежда и Бъдеще" вече четвърта година работи с деца в неравностойно положение, каквито са децата от дома в с. Бързица. https://www.facebook.com/pages/Дом-за-деца-сБързица/164434266925406?sk=timeline

В този дом в момента са настанени 24 деца от 7 до 18 годишна възраст, които по някаква причина са останали без родители или техните родители не могат да се грижат за тях... Съдбата на тези деца е тъжна и лишена от всякаква перспектива за бъдеще, защото това, което държавата им осигурява е минималното, необходимо за преживяване - храна, лимитирано облекло, обучение и възможност за социални контакти, където помагат хора с добри сърца.

Благодарение на Фондация "Надежда и Бъдеще", децата от дома вече четвърта година успяват да се включват в социалния живот на "нормалните" хора и деца. Да се срещат с други хора извън дома, да посещават църква, театър, кино, да общуват в реално време с реални хора. Децата в дома имат различни съдби, различни интереси, различни мечти... но всички те имат нужда от Помощ, от Шанс и от Надежда за по-добро бъдеще. Диана е тяхната духовна майка, те разчитат на нейната подкрепа и помощ за всичко, защото затвореният свят, в който живеят ги прави абсолютно безпомощни в реалния живот... Освен на хуманност и религия, Диана е успяла да научи децата и на състрадателност и съпричастност към съдбите на болните и нуждаещите се. Заедно те спасяват пострадали животни, които намират при излизанията си от дома. С наша помощ част от тези животни вече са осиновени и живеят своя нов живот.

Когато съдбата срещне две изстрадали души - тази на дете и на животинка - те като че ли усещат, че имат нужда един от друг и също от обич и подкрепа!

И няма по-хубаво нещо на света, да видиш прегърнати едно дете с тъжна съдба и една животинка, преминала през най-страшното.

Срещите на децата със спасените животни са уникални и зареждащи с надежда, че някой ден нещо ще се промени и съдбите на едните и на другите ще потръгнат в правилната посока - на Обич и Щастие! ♥
Че светът ще стане по-добър!

Тук ние ще запознаем вас със съдбата на всяко дете в дома, ще напишем неговата история, неговите мечти и желания и ще се опитаме да помогнем на тези деца да сбъднат поне част от своите мечти. Защото реално, когато навършат 18 години, те са принудени да излязат на улицата, без дом, без работа, без шанс за работа или продължаване на образованието, без помощ и подкрепа от никъде. От дома се опитват да им осигурят приемни семейства или защитени жилища, но това не е толкова лесно. В дома има само един компютър, който се ползва за по половин час на ден за всяко дете. Компютърът няма интернет, няма връзка със света. Децата разполагат с около 70 лв на година под формата на купони за да си набавят дрехи и по 33 лв на месец за останалите си необходими неща... и в общи линии разполагат само с най-необходимото. Всички глезотийки и "лъскави" неща, които за нашите деца са поредната прищявка, за тези деца са нещо непознато и необяснимо дори... Много често поради неопитност или липса на какъвто и да е житейски опит, когато напуснат дома децата стават жертви на хора с лоши намерения... Те са живяли в едно затворено общество, където много от реалните опасности са останали непознати за тях и точно това ги прави уязвими към всичко ново в реалния живот. Те нямат правилно светоусещане за добро и лошо, за нещата от които трябва да се пазят и тези, които трябва да им помагат да се справят в трудния живот.

Затова ви молим Заедно, да се опитаме да дадем шанс на всяко едно от тях, и да се надяваме това да им помогне по-лесно и бързо да се интегрират в големия реален Свят.
Когато направим профили на всички деца от дома, ще започнем срещи с деца от други училища или домове, където децата имат нужда от особени грижи, помощ и обич.
Надяваме се тази инициатива да бъде подкрепена и продължена и чрез нея да достигнем и до децата в обикновените училища и детски градини, защото не е тайна, че агресията у съвременните деца ескалира все повече и нуждата им от правилна постановка в живота е крайно необходима.

Защото всички ние искаме да живеем в един по-добър свят с едни по-добри хора, но за да се случи всичко това ВСИЧКИ НИЕ трябва да си подадем ръка и да потърсим правилният начин да възпитаме нашите деца и да направим от тях едни хуманни и състрадателни личности, които ще подадат ръка на по-слабия, ще реагират на неправдата и ще се борят с жестокостта.

Само по този начин ще успеем да се спасим от пълната деградация на населението, която е обзела цялото ни общество.

Можете да помогнете на проекта с помощ за децата и/или за животните участващи в него. Може да помогнете с дрехи, помагала, книги, организиране на посещения на места подходящи за деца, с помощ за конкретно дете и сбъдване на част от неговите мечти, с храна за животинките, с легълца, постелки, катерушки и всичко, от което имат нужда според вас едно дете и една животинка в неравностойно положение.


Ако имате идеи или желание да се включите като спонсор на проекта или просто да помогнете - Пишете ни!


Благодарим на всички, които ще се отзоват и ще подадат ръка на тези, които си нямат никого и имат еднаква нужда от Обич и Дом!
♥ ♥ ♥
Ако искаме да живеем в поне малко по-хуманен и позитивен свят, трябва да помислим за това сега. Трябва да дадем шанс на нашите деца да имат по-добро и хуманно бъдеще, изпълнено с по-малко болка и с повече добри хора.
И всичко това зависи от нас!
Всичко това е в нашите ръце!
Защото Заедно можем повече!


Албумчето, в което ще отразяваме нашите срещи с децата: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.680884522007472.1073742733.118243294938267&type=3









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: