Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ЕГН-то определя в коя банка ще получите парите си от КТБ, ето списъка
Автор: Екип Varna24.bg 16:24 / 24.11.2014Коментари (1)2166
© Varna24.bg
Фондът за гарантиране на влоговете в банките обяви деветте банки, чрез чиято клонова мрежа на 4 декември ще започне изплащането на гарантираните влогове в КТБ, съобщиха от пресцентъра на Фонда.

Изплащането на гарантираните суми на вложителите в Корпоративна търговска банка АД (КТБ) започва на 4 декември 2014 г. и ще се извършва чрез клоновата мрежа на определените от Управителния съвет на ФГВБ 9 банки: Алианц Банк България АД, Банка ДСК ЕАД, Обединена българска банка АД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк (България) ЕАД, СИБАНК ЕАД, УниКредит Булбанк АД, Централна кооперативна банка АД и Юробанк България АД.

Подборът на обслужващите банки е извършен в съответствие с утвърдените от Управителния съвет на ФГВБ критерии, от които с най-голямо относително тегло е покритието на клоновата мрежа на банката кандидат с клоновата мрежа на КТБ.

Разпределението на вложителите към обслужващите банки е според последната цифра на ЕГН - за физическите лица, и последната цифра на ЕИК или БУЛСТАТ - за юридическите лица. 

Това е направено с цел да се постигне равномерно разпределение на вложителите според клоновата мрежа на обслужващите банки и да се осигури спокоен и гладък процес на изплащане.

Например, ако ЕГН-то на вложителя завършва с цифрата "0", той ще бъде обслужен във всеки от клоновете на банка ДСК. Ако ЕГН-то завършва с "1", изплащането на гарантирания влог ще става чрез Обединена българска банка.

Разпределението на вложителите за обслужване към определените банки е следното:

ЕГН/ЕИК Банка:

0 Банка ДСК ЕАД
1 Обединена българска банка АД
2 Юробанк България АД
3 Райфайзенбанк (България) ЕАД
4 Алианц Банк България АД
5 УниКредит Булбанк АД
6 УниКредит Булбанк АД
7 Централна кооперативна банка АД
8 СИБАНК ЕАД
9 Първа инвестиционна банка АД, вкл. обслужването на чуждестранните лица

Вложителите на КТБ се обслужват от понеделник до петък в работното време на съответната банка. От началния ден на изплащането всеки вложител в КТБ с гарантиран размер на влога получава достъп до целия размер на подлежащата му на изплащане сума. 

За да реализира това свое право, вложителят следва да посети офис на определената му обслужваща банка, където представя: за физическите лица - лична карта или документ за самоличност на чуждестранно физическо лице; за юридическите лица - ЕИК или удостоверение за регистрация по БУЛСТАТ и актуално удостоверение за регистрация, с което се удостоверяват лицата, които управляват и представляват юридическото лице, както и декларация по образец, наличен в банката (в 2 бр.).

Вложителят разполага със следните възможности относно подлежащата му на изплащане сума: да си открие сметка в обслужващата банка и да остави сумата на влог в нея; да нареди превод на сумата по посочена от него сметка в друга банка; да изтегли парите в брой. Влоговете в чуждестранна валута се изплащат в левове според обменните курсове на БНБ в началния ден на изплащането. 

Вложителите могат да се разпореждат с гарантираните си суми в срок до 5 години, считано от 4 декември 2014 г.

При разпореждане със сумите вложителите следва да имат предвид унифицираната тарифа за таксите за обслужване на вложителите на КТБ, която могат да намерят на сайта на ФГВБ. Междубанков превод през БИСЕРА (еднократно) е без такса за вложителите, както и откриването на сметка в съответната обслужваща банка. 

На сайта са публикувани и списъците на клоновата мрежа и работното време на банките, които обслужват вложителите на КТБ. Списъците ще са налични и в клоновата мрежа на обслужващите банки, както на уебсайта на КТБ.

ФГВБ изплаща напълно гарантираните суми на вложителите - български и чуждестранни физически и юридически лица, в размер до 196 000 лв. за един вложител, независимо от броя на сметките му в банката. В тази сума се включват главницата и начислените лихви към датата на отнемането на лиценза на КТБ.




Още по темата: общо новини по темата: 211
30.01.2024 »
22.01.2024 »
05.07.2023 »
24.04.2023 »
20.04.2023 »
20.04.2023 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А що никой не каза кои са най-големите кредитополучатели ?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: