Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нов график за движение на влаковете от днес
Автор: Екип Varna24.bg 08:30 / 14.12.2014Коментари (2)2533
© Bulfoto
От днес влиза в сила новият график за движение на влаковете на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД. В новата транспортна схема е заложено пускането на нови влакове, които ще пътуват по някои от по-дългите дестинации в страната.

През 2015 г. националният железопътен превозвач запазва обема на превозите с железопътен транспорт, осъществявани през настоящата година. Превозът на пътници ще се извършва с общо 613 влака, от които: 28 международни бързи влака (като 16 от тях ще се движат само през летния сезон), 76 бързи влака (като 4 от тях са със задължителна резервация), 145 пътнически влака и 364 крайградски пътнически влака.

При разработването на новото разписание, транспортната схема и периодите на движение на влаковете са съобразени в максимална степен с обемите и структурата на превозите, както и с техническите възможности и капацитет на подвижния състав.

С цел подобряване транспортното обслужване на населението, националният железопътен превозвач всяка година съгласува движението на бързите и пътническите влакове със съответните областни и общински ръководства.

Голяма част от направените промени в новия график за движение на влаковете са съобразени именно с постъпили предложения и молби от страна на областни и общински администрации, друга част - с обосновани искания на редовни клиенти, а трети - са свързани с повишаване рентабилността на превозите и ефективното използване на наличния подвижен състав, както и са съобразени с извършваните ремонтни дейности в различни железопътни участъци на страната.

С влизането в сила на новото разписание ще бъдат пуснати в движение два международни бързи влака между София и Будапеща, които ще пътуват през Румъния по моста "Нова Европа".

Влакът от Централна гара София ще заминава в 11:55 ч. и ще пристига в Будапеща в 08:15 ч. на следващия ден. В обратното направление влакът ще тръгва от Будапеща в 19:10 ч. и ще пристига в София в 17:00 ч. на следващия ден.

Композицията на тези международни влакове ще бъде съставена от един седящ вагон, един кушет и един спален вагон, като на територията на България към състава на влаковете ще бъдат включени и вагони по направлението София - Видин - София.

При изготвянето на новата транспортна схема е предвидено движението на два нощни бързи влака по маршрута София - Карлово - Казанлък - Сливен - Варна и обратно. Към композицията на тези влакове ще бъдат включени и директните седящи и спални вагони по направлението София - Добрич - София.

По този начин клиентите на "Холдинг БДЖ" ЕАД от Подбалканската железопътна линия ще имат възможност за пристигане в ранните часове от деня в градовете София и Варна.

С новия график за движение на влаковете ще бъдат пуснати в движение два директни бързи влака между Русе и Бургас. Тези бързи влакове ще осъществяват удобни връзки с други влакове в гарите Каспичан и Шумен за пътниците от Плевен, Горна Оряховица, Варна и по-малките населени места по тези направления.

По този начин значително се подобрява свързаността с железопътен транспорт на градовете от Северна България с град Бургас. Подобрения ще бъдат направени и по направлението Русе - Стара Загора - Пловдив, като по този маршрут е предвидено да пътуват директни вагони към композициите на някои бързи влакове по маршрутите София - Русе - София и Пловдив - Варна - Пловдив.

Затрудненията в осъществяването на движението на влаковете след влизането в сила на новия график са свързани с ремонтните дейности по железния път в различни железопътни участъци на страната.

Извършването на планирани строително-ремонтни дейности от Национална компания "Железопътна инфраструктура", както и удължаването на сроковете за изпълнение на ремонтите нарушават нормалното обслужване на клиентите на "Холдинг БДЖ" ЕАД с железопътен транспорт.

Поради текущите ремонти се намалява скоростта за движение в различни участъци, някои композиции се движат по обиколни и съкратени маршрути или изцяло се прекъсва тяхното пътуване. В последните два случая за клиентите на националния железопътен превозвач се осигурява превоз с автобуси в участъците, където движението на влаковете е спряно.

В новото разписание на влаковете няма железопътни участъци, в които да е преустановено обслужването с железопътен транспорт.

Подробна информация за новия график за движение на влаковете клиентите на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД могат да получат от всички железопътни бюра и гари в страната.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
София-Будапеща за 20 часа и 20 минути,това си е зашеметяваща скорост
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: