Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Павлова: АМ "Хемус" е основен приоритет, въпреки че нямаме 100% осигурено финансиране
Автор: Екип Varna24.bg 15:06 / 16.01.2015Коментари (0)2846
© Varna24.bg
Безспорно АМ "Хемус" е изключително важно пътно направление. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по време на парламентарен контрол.

"Тази автомагистрала е част от приоритетите не само на МРРБ, но и на основните приоритети на правителство в частта доизграждане на транспортната инфраструктура. За цялостното завършване на АМ "Хемус" остава да бъдат доизградени 255 км в направлението от Ябланица до Белокопитово. Като част от това направление има и текуща реализация на един малък участък - 8 км от автомагистралата в участъка Шумен - Белокопитово", обясни тя.

"Надявам се още тази година тези 8 км, заедно с големия пътен възел на Белокопитово на голямото кръстовище Русе - София, да бъдат довършени лятото на тази година. Извън тези дейности това, което бих искала да потвърдя е, че магистралата е наш основен приоритет, въпреки че за нейното изграждане в пълнота нямаме на 100% осигурен финансов ресурс", коментира министър Павлова.

Тя подчерта, че са обявили още на 9 януари тази година тръжна процедура за избор на изпълнител за изграждане на първия етап от тези 255 км, а именно 60 км от участъка от Ябланица до разклона Плевен - Ловеч.

"Това са два от лотовете, за които имаме проектна готовност и се надявам до лятото на тази година, ако няма обжалвания в рамките на процедурата по обществена поръчка, да изберем изпълнител и да започнем реализацията на първите 60 км. Паралелно с това ще реализираме и довършването на участъка Шумен - Белокопитово", заяви Лиляна Павлова.

По думите й за оставащото направление от 195 км, които трябва да бъдат изградени, именно в участъка Плевен - Ловеч до Велико Търново са 85 км и от Велико Търново до Белокопитово са още 110 км, нямат осигурено финансиране за реализирането, но продължаваме работата по проектирането, дейностите по ОВОС, парцеларния план, за да могат да предприемат необходимите стъпки за отчуждаване на терените по това трасе.

"Работим и за осигуряване на необходимото финансиране", увери Павлова.

"Ще имаме готовност и за обявяване на тръжни процедури за оставащите километри при налично финансиране още през лятото на тази година", каза още министър Лиляна Павлова.

Източник: Радио "Фокус"




Още по темата: общо новини по темата: 254
30.03.2024 »
17.02.2024 »
23.01.2024 »
02.12.2023 »
24.11.2023 »
24.11.2023 »
предишна страница [ 1/43 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: