Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Варна подготвя нови инфраструктурни проекти за "Виница"
Автор: Екип Varna24.bg 16:24 / 24.01.2015Коментари (0)1430
© Bulfoto
Снимка: Архив
Пълен ремонт на главния булевард "Цар Борис III", нови тротоари, рехабилитация на улици, спортен център с фитнес на открито, детски площадки и паркова зона - това са част от проектите, по които работим активно, съобщи кметът на Варна Иван Портних по време на обиколка във Виница. 

Той припомни, че вече е подменена битова канализация, с обща дължина 875 м, по улиците "Мария Бацарова", "Морски звуци", "Венчан", "Овеч", бул. "Цар Борис III". 

"Булевардът обаче е в лошо състояние, с много пропадания, затова той ще бъде ремонтиран изцяло. Започваме с участъка от светофара на път 3 до входа на Виница. След укрепването на терена, който се свлече, ще направим рехабилитация и на останалата част от пътя", каза кметът. 

В момента се работи по проектирането, а средства ще се търсят по ОП "Регионално развитие". От програмата Варна очаква да получи 100 млн. лв. по проекти, с които ще кандидатства през пролетта, част от които ще бъде и основният път във Виница. Финансирането се очаква към края на годината, след което ще последва незабавна работа по обекта.

До тогава изпълнителят на битовата канализация "Девня трейд" е длъжен да продължи отстраняването на пропаданията по бул. "Цар Борис III" за своя сметка, каза кметът. 

Според управителя на частното дружество Светлин Савов ремонтът ще започне следващата седмица, ако метеорологичните условия позволят. 

"Досега, по молба на жителите на Виница, работехме при пуснато движение по пътя, което затрудняваше дейностите. Уплътнявахме, но ставаха слягания, заради силните дъждове. Надявам се сега това да не се получи", коментира Светлин Савов. 

Пак във Виница в близките два месеца ще бъдат изцяло преасфалтирани улиците "Св. Екатерина", "Св. Димитър Солунски", "Добри Василев", "Найден Райков", "Черно море".

Обновлението на района ще продължи с нов спортен комплекс - община Варна е поискала около 6200 кв. м. държавен терен в района, за да го изгради. 

В момента се работи по проектиране на обекта - със спортни игрища, фитнес на открито и прилежаща паркова зона, детски площадки. Предстои и старт на строителство на административна сграда във Виница.

"Възродихме стар проект, изчистихме юридическите проблеми и работата трябва да започне. Сред изграждането на обекта - в района на "Макао"-то, в него ще бъдат изнесени редица административни услуги за улеснение на хората от Виница", каза кметът. 

През лятото пък бе открита новата пристройка в местната детска градина.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: