Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
След приключване на зимния сезон ремонтират най-разбитите участъци от Аспаруховия мост
Автор: Екип Varna24.bg 10:30 / 02.02.2015Коментари (0)2320
©
Със съвместните усилия на община Варна и на Агенция "Пътна инфраструктура" ще положим усилия да решим проблеми с пътната инфраструктура по направлението Варна - Златни пясъци и на Аспаруховия мост.

През тази година ще бъде направена рехабилитация на пътни участъци от трасето Варна - к.к. Златни пясъци. Това съобщи във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на съвместна пресконференция с кмета на града Иван Портних. По думите й предстои да бъде проучена и възможността за изграждане на трета лента към курортния комплекс, тъй като част от терена попада в защитена територия.

След приключване на зимния сезон най-компрометираните участъци от Аспаруховия мост ще бъдат рехабилитирани. Успоредно с това ще започнат проучвания, обследвания и изработка на проект, и приблизителни оценки за извършването на пълен ремонт на моста, съобщи строителният министър. Тя уточни, че ще се търси финансов ресурс за изпълнение на ремонта на Аспаруховия мост, уточни Павлова.

Във връзка с предстоящия летен сезон предстои провеждането на процедури за концесиониране на морски плажове. За около 100 плажа няма интерес да бъдат стопанисвани и държавата чрез областните управители ще се опита за ги обезпечи за сезона, обясни Лиляна Павлова.

В рамките на текущата ОПРР всички проекти на община Варна се изпълняват в срокове и на този етап не виждаме притеснение в тяхното изпълнение, коментира регионалният министър. В рамките на този програмен период община Варна, която беше кандидат за социална инфраструктура, беше одобрена да реализира проект на стойност над 3,5 млн. лв. Това е проектът, свързан с инвестиция в социална инфраструктура. Така Варна ще изгради два блока с 30 апартамента за настаняване на социално слаби и на хора в неравностойно положение в Аспарухово. В тях приоритетно ще бъдат настанени хора, които останаха без жилище, или такива, на които предстои отчуждение за изграждане на охранителния канал, обясни Павлова.

В рамките на фонд Солидарност от март Варна ще може да разчита на 8,5 млн. лв. за изграждане на охранителния канал. По линия на ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г. Варна има гарантиран бюджет от 100 млн. лв., които в рамките на интегрирания план за градско развитие ще може да инвестира приоритетно. Варна ще има възможност да кандидатства и за други проекти. Предстои да бъдат създадени и фондовете за финансов инженеринг, където сумата е по-голяма от тази по програма Jessica. Сумата по тези фондове е 300 млн. лв.




Още по темата: общо новини по темата: 142
10.05.2021 »
15.04.2021 »
13.04.2021 »
17.02.2021 »
02.02.2021 »
26.01.2021 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: