Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Роднина на Васил Левски: Филмът е подигравка! Потресена съм!
Автор: Екип Varna24.bg 11:33 / 17.02.2015Коментари (19)6208
©
Като подигравка с историята определи филма "Дякон Левски" Христина Богданова, праправнучка на сестрата на Васил Левски. В гневен пост във Фейсбук тя заявява, че иска изцяло да забрави видяното на голям екран.

"Току-що се прибирам от премиерата на филма "Дякон Левски". В изключително редки моменти от живота си няма думи и този е един от тях. Искам да забравя този филм ИЗЦЯЛО и НАПЪЛНО възможно най-бързо! Въпреки че се съмнявам, че ще ми се получи... Дълбоко съм потресена от тази четиричасова подигравка с Левски, с историята, с българското. На няколко пъти очите ми се пълнеха със сълзи от обида и тъга. Много, много, много съм разочарована", написа тя.

"Потресаващо е! Левски е толкова жив, интересен, вълнуващ образ. Тук беше една мижитурка. Исторически абсолютно недостоверно - поне що се отнася до неговата лична история. Оттам насетне - една мазня откъм исторически фигури, събития и т.н. Кинематографски - няма да коментирам, щото това не ми е работа, ама МНООООООООООООГО не ми хареса. Не знам! АБСУРДНО! Е, музиката беше хубава...", допълва тя в отговор на коментарите под статуса.

"Само за контрапункт! Утре имам среща в едно училище с шестокласници. Децата са се подготвили - имат въпроси за учителстването на Левски във Войнягово. Когато са гледали заедно агънце, куче и коте. Научили са кучето и котето да живеят заедно.

Това се е опитал да ги учи Левски - как да живеят заедно въпреки различията си. Питат още за патриотичните дружинки, или за Йова, която Левски е "ухажвал". 

И как я е ухажвал - искал е да откъсне цвете от градината й, но тя му отказала, защото "щял да я излъже и тя нямало да може да се ожени за войняговец после". А той й казва: "Като извоюваме свободата, ще се върна и ще те направя даскалица." Или пък - питат те, откъде идва избора му на името Игнатий... И такива неща... човешки, топли, смислени. Толкова богат образ е Васил Левски, на толкова много неща учи... 

И преди всичко е човек, истински човек. И от това се вълнуват хората, и това мога категорично да го заявя след толкова срещи и тук в София, и в различни градчета, през последните няколко години. Нищо от това нямаше в този филм, който има претенцията да представи човека и светеца Левски", пише още потомката на сестрата на Левски, която единствена от цялото семейство има наследници.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.02.2015 г.
0
 
 
Приятели, днес гледах филма за Васил Левски. Искам да ви кажа, че това е най-глупавият филм, който може да се направи изобщо за Дякона. Срам и позор за хората, които са го правили. Филмът няма нищо общо с Васил Левски и е пълна пародия. Направо с него се нанася доста голяма обида на българския народ. Много съм ядосан и разочарован, защото толкова много българи ще отидат с очаквания и ще са разочаровани. Не знам кой е авторът и не искам да го знам, но е пълен олигофрен, дано някой му го каже. Най-добре не ходете да гледате този филм.
Aнонимен
на 17.02.2015 г.
0
 
 
Напълно съм съгласен.Левски е светиня на цял народ и не всеки може да се упражнява на негов гръб.Кощунство е всеки да се оправдава със свои концепции и субективна визия. Визията е една и ако някой не може да я усети, това ще е самоубийствено за автора. Още в началото имах предубеждение към този филм. породено от прекаленото самочувствие на режисьора.
0
 
 
Априлското въстание е през 1876, но да. Смисълът е същият.
0
 
 
Иначе беше ясно от трейлъра че филма няма да е правдоподобен исторически - Левски, обесен 1873, вее знамето на Априлското въстание от 1886та... Така че не е някъв шок..
0
 
 
Само да излезе в някое по-удобно кино и отивам
+1
 
 
левски има кирливи ризи от миналото си. никой досега не е написал истинската му история!
0
 
 
Абе човек, изгледай филма и тогава пак коментирай. Гаранция ти давам, че такава порнография не си виждал. Къде е 300, къде е този 16-то разряден "wanna be" филм.
0
 
 
Това е героя които ние сме избрали да буде тои, за това Поклон пред паметта му. Трябва да го увайаваме всяка дарйава си има герои това е нашия. Филма ще го гледам задалйително, но не мисля че някои ще си позволи да се подиграва с Левски по-скоро мойе да е пове4е истукнат отколкото подиграван :)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
План за възстановяване и устойчивост на България
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Специализирани полицейски операции в страната
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: