Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Поискахме завод на БМВ, "Мерцедес", "Порше" или "Фолксваген" у нас
Автор: Екип Varna24.bg 14:25 / 10.03.2015Коментари (25)6930
©
България е много близо до приемането в Шенген по въздух и вода. Това съобщи Бойко Борисов след срещата си с германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер.

Премиерът благодари специално на Михаил Миков, че е провел среща на тази тема със своя политически партньор в Европейския съюз.

Бойко Борисов каза, че е предал в ръцете на Щайнмайер картите на проекта за газовия хъб в България. 

"Дадох карта на германския външен министър относно газовия хъб и възможността да докарваме газ от интерконекторите от Гърция, Азербайджан и от "Южен поток". Поне 4-5 доставчика можем да съберем от този хъб", заяви Борисов и добави: "Всичко съм начертал, дал и обяснил". 

Той настоя хора като Щайнмайер да обещаят, че ще защитават нашите проекти в ЕС. Борисов призова още в България да стъпи поне един цялостен завод за производство на автомобили, независимо дали ще са БМВ, "Мерцедес", "Порше" или "Фолксваген".

Така или иначе произвеждаме части, от които можем да сглобим автомобил - "гумени уплътнения, стъкла, седалки, климатици", но нямаме цялостно производство, въпреки че имаме най-ниски данъци и изключително квалифицирана работна ръка.

Той обърна внимание, че след като благодарение на всички парламентарно представени партии имаме политическа стабилност, именно сега е настъпило времето да получим помощ от партньорите, които да насочат инвестициите си към нас.

Франк-Валтер Щайнмайер благодари Борисов за отделеното време и призна, че България е в много трудна обстановка заради конфликтите в съседство.

Германският външен министър подплати тезата за добрите взаимовръзки между Берлин и София, посочвайки, че 5000 германски фирми са намерили път към България. Освен това 8000 българи работят в Германия, а още 7000 наши студенти учат там. След това Щайнмайер заяви, че отличните ни отношения имат капацитет да бъдат допълнително подобрени.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не знам дали вече нарочно го правите ама наистина отстрани изглежда .... Българите сме свикнали само да се оплакваме и да търсим виновници за нещо. Превърнахме се в хейтърски народ!
Aнонимен
на 10.03.2015 г.
0
 
 
толкова са тъпи нашият министър. как решиха, че ще дойдат да им предложат на тепсия всичко което поиска. като с магическа пръчка. искам това, онова и става. а относно шенген такъв ще ни го нахлузят и такъв разграден двор ще стане и ще страда народа. както европейците реват от бежанци така и при нас ще стане ама се прашят на ощипани моми.
Aнонимен
на 10.03.2015 г.
0
 
 
Фолксваген груп държат порше, както и още доста марки :) Като цяло нашата държава България е с ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ данъци(по размер в частност по големина може и с тиренце последните), това спъва като цяло приобщаването на държава към световната икономика( чрез франчайз- България е най-подходяща на балканския полуостров). Много не разбират, но при положение, че няма работа всяко работно място ще донесе някакви приходи за семейства, за държавата, разбира се така лицата ще се осигуряват редовно, вероятно и ще вкарат една доста по-добра работна политика и ниво, можеби медицински прегледи, грижа за работниците, дисциплина на работа, някакви умения/ЗАБЕЛЕЖЕТЕ/ за УПРАВЛЕНИЕ НА ФИРМА, защото на повечето високи нива ще има Българи, които могат да започнат самостоятелно да работят, след като са усвоили лидерски и бизнес умения. Парченце хляб, дори и сух не може да нахрани човек, но може да даде 1 ден живот на мравуняк...
0
 
 
По-добре наш завод на "Балканче" стига за други...
+1
 
 
Стискам ти здраво ръката- с двете си ръце!
-2
 
 
Ауууу супер,работни места...блъскаш като роб за по 300лв.Браво!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: