Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Наш евродепутат: Ще им стъжня живота на сърбите!
Автор: Екип Varna24.bg 09:13 / 27.03.2015Коментари (6)692
©
Като сръбска интрига определи евродепутатът Ангел Джамбазки факта, че Сърбия не осигурява европейски начин на живот на националното ни малцинство там.

"Ще им стъжня живота", закани се той на сръбската страна. Това е национална кауза, по думите му, и според него на сърбите трябва да се каже: "Няма да мине вашият номер, както винаги".

"Искаме Външно министерство да обърне внимание на българите в Босилеград, нищо повече", призова зам.-председателят на ВМРО. Той заяви, че си поставя като национална кауза да се запази културно-информационен център за българското малцинство в Босилеград.

"Трябва да бъдем българофили", призова Джамбазки, според когото не трябва да се делим на русофили и русофоби, трябва да признаваме помощта ни оказана от всички държави в миналото.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Джамбазки ,виж как ще изтръгнеш парите от банковата сметка на Каракачанов , това е целта ти и идеята ти за която си тук .Голям родолюбец се оказа точно в неопределено време .
Aнонимен
на 27.03.2015 г.
+4
 
 
ТОЯ СЕ САМОЗАБРАВИ.
+1
 
 
Отново бях изписан по-долу като "Анонимен" вместо с псевдонима си "Развей Прахов". Не мога да си обясня как става това?
Aнонимен
на 27.03.2015 г.
+3
 
 
И още нещо: сърбите сами дават доказателства за българския характер на описаните от мен територии, макар че се опитват да ги неглижират. Гледайте сръбския филм "Зона Замфирова", в който се разказва за любовта на една чорбаджийска дъщеря и момък-занаятчия, която завършва с хепиенд въпреки социалното им неравенство; действието се развива в Ниш в края на 19 век, когато хората още не са скъсали напълно с турското наследство, носейки фесове, въпреки европейските си костюми; у нас филмът е субтитриран с надписи на български, което въобще не е необходимо за българския зрител, защото изпълнителите на ролите говорят на български с незначителни диалектни особености, характерни за Северозападна България и Североизточна Сърбия, и този език е напълно разбираем за всички българи, а слабо разбираем за сърбите, т.е. ако са нужни субтитри, те би трябвало да бъдат на сръбски за сръбския зрител; създателите на филма уточняват, че в него героите говорят на "сръбския торлашки" диалект, което е недвусмислена препратка към претенциите на великосръбските шовинисти към изконни български територии, които включват не само Северозападна, но и цяла Западна България, включваща Шопско, Пиринско и Вардарско, които според тях също били населени с "прави" сърби, но говорещи шопски и македонски диалекти на сръбския език. Да, ама не! Българският език е най-развитият от всички славянски езици, в който най-важните и съществени отлики са, че падежите са изчезнали, заменени с предлози пред непроменяемите съществителни и се е появило членуването на съществителните - по същия начин, както латинският език от синтетичен се е трансформирал в аналитичните италиански, френски, испански и португалски езици.
+5
 
 
Аз имам въпрос към Джамбазки: докъде се простира в Сърбия българското национално малцинство? Само в Цариброд (Димитровград) и Босилеград ли или чак до река Морава? Нека да знае, че поне половината днешна Сърбия е бивша българска територия, населена с българи или асимилирани чрез смесени бракове и нсилствено посръбчване. На моята етнографска карта на Европа, издадена в Лозана, Швейцария, през 1918 г. българите фигурират не само в Царибродско и Босилеградско, но и в Пирот, Ниш, Лесковец, Враня, Крушевец и т.н., та чак до Призрен и Прищина. Нека да скъсаме с изкуственото название Западни Покрайнини и да го заменим с естественото Българско Поморавие!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: