Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Евродепутат номинира български учител по физика за Европейски гражданин на годината
Автор: Екип Varna24.bg 17:05 / 01.04.2015Коментари (0)1106
©
Eвродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев номинира българския учител по физика и приложна математика Теодосий Теодосиев за наградата на Европейския парламент Европейски гражданин на годината.

Теодосий Теодосиев е главен учител по физика и астрономия в ПМГ "Никола Обрешков" - Казанлък и повече от 30 години е ръководител на безплатната "Школа ТЕО" по приложна математика и физика. Създател е на собствена "Методика за формиране на силов интелект". Негови възпитаници печелят 8 от 12-те златни медала, завоювани от български участници на Международната олимпиада по физика. В школата му се готвят ученици от Великобритания, Швейцария и други европейски държави.

Като активен общественик Теодосий Теодосиев е първият Председател на "Клуба на учителите новатори" към Синдиката на българските учители и е избиран многократно в Управителния съвет на Съюза на физиците в България. Бил е член на "Висшия учебен съвет" към Министерство на просветата, редакционния съвет на сп. "Проблеми на образователната политика" и редакционната колегия на сп. "Физика". Член е на Управителния съвет на Фондация "Миню Балкански", която работи за повишаване квалификациите на българските учители, както и на националното ръководство на МЕГО - нестопанска организация с идеална цел за обществена дейност по направление "Морал, етика и гражданско образование".

За заслугите си в развиването на млади таланти г-н Теодосиев е награждаван с редица ордени, сред които "Св. Св. Кирил и Методий", "Неофит Рилски"; награда на Физически факултет на СУ "Св. Климент Охридски" за най-много приети студенти физици; почетен диплом от Българския парламент; почетен гражданин на гр.Казанлък; Мъж на годината за 2014г.

Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев номинира Теодосий Теодосиев поради активната му дейност в подкрепа на младите български физици и отдадеността му към развитието на българското образование.

"Теодосий Теодосиев е истински будител - човек, който вдъхновява със своята отдаденост към просветата в България и който дава възможност на младите български таланти в сферата на физиката и приложната математика да постигат международни успехи и да славят името на страната ни", коментира Емил Радев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: