Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мощен багер не успял да събори нито една колона на хотела! Издирват втория подизпълнител на обекта
Автор: Екип Varna24.bg 11:33 / 09.04.2015Коментари (5)2212
© Impact Press Group
Багер е дърпал два дни носещите колони на срутилия се хотел "Вероника" в курорта "Слънчев ден". Според официалната документация обектът е трябвало само да бъде обновен, а не разрушен, каквато информация се появи първоначално. Това заяви за Дарик шефът на Инспекцията по труда във Варна инж. Иван Иванов.

Техниката, която се е опитвала да събори носещите колони, е била осигурена от неизвестна на този етап фирма, с която ангажираните на обекта компании не са имали договор. Възложител на проекта е "Пловдивски панаир"АД, чиято собственост е "Слънчев ден", главен изпълнител е варненската фирма "Планекс", а като подизпълнител е наета "Бултранспорт груп".

От "Планекс" са обяснили, че са били ангажирани на етап строителство и на обекта не е имало техни работници с изключение на пазач, домакин и координатор по безопасността. Техническият ръководител на "Бултранспорт груп" е заявил, че служителите му са били ангажирани по ремонта на съседния хотел "Мираж" и не са имали касателство с "Вероника".

В 16 ч. в сряда координаторът по безопасността е ограничил достъпа до "Вероника", което е било отразено в инструктажната книга. Със забраната е бил запознат техническият ръководител на подизпълнителя. Неизвестно досега лице е разпоредило на петимата работници да влязат в обекта и да започнат къртене. Те са направили това около 17:30 ч., а 15 минути по-късно един от тях е излязъл навън и тогава хотелът се е срутил, описа хронологията Иванов. По думите му неизвестното лице не е имало договор с "Планекс" и "Бултранспорт груп", а загиналият и затрупаните работници също не са били наети от двете фирми.

"Има сведения, че два дни носещите колони на "Вероника" са били дърпани с багер, който не успял да ги събори. Трета фирма е докарала много мощен багер, който не е успял да събори нито една колона. След края на работния ден, когато са си заминали отговорните за безопасността длъжности лица, е започналото непредвиденото по никакви параметри разрушаване и рязане на колони. Издирваме въпросния втори подизпълнител, защото след 17 ч. само той е изпълнявал дейност на обекта", каза още Иванов. Той добави, че не може да коментира дали възложителят е бил наясно с извършваната дейност, тъй като според официалните документи хотелът не е трябвало да бъде разрушаван. Досега от Инспекцията по труда не са успели да установят контакт с "Пловдивски панаир" АД.




Още по темата: общо новини по темата: 57
23.06.2023 »
21.09.2021 »
15.02.2021 »
11.02.2021 »
23.10.2020 »
22.10.2020 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
какви подизпълнители какви неща ..то е повече от ясно че всичките им началници са за доживотен затвор ..както и на тези които през изминалата седмица ги бяха натъпкали в 100 годишен камион
-1
 
 
ето строителните фирми да взимат пример от циганите. два дни булдозери не успели да бутнат хотела, влизат трима-четирима цигани и работата свършва за един час. хем сградата бутната, хем и четирима социално слаби по-малко да тежат върху бюджета на държавата. бог да ги прости.
0
 
 
Ясно, типично по другарски...всичко е неизвестно прецакано и сега неизвестното ще бъде обвинено, а прасето Г ще грухти по телевизора...
+4
 
 
Приказката за глухия,немия и слепия.....
+4
 
 
Смях смях смях ама много смях лошо е че има жертви
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: