Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (7)
Министър Кралев: Всички спортисти са заплашени от скандал със замърсени хранителни добавки
Автор: Екип Varna24.bg 10:32 / 25.04.2015Коментари (1)923
© Bulphoto
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира последните информации по случая с националния отбор по вдигане на тежести. Както е известно 11 щангисти дадоха положителни допинг проби. Анализите в три лаборатории - в България, Хамбург и Кьолн обаче показаха, че причината е в замърсена с веществото хранителна добавка.

"Разследването почти е приключило. За момента можем да кажем категорично, че щангистите и техният щаб не са виновни. Проблемът е в хранителната добавка, което поставя няколко въпроса. Ще продължим разследването, за да разберем дали проблемът е възникнал при производството или е замърсена суровината. Доколкото съм запознат производството е било на високо ниво, така че проблемът би трябвало да е в една от суровините", коментира Красен Кралев пред БНТ.

"Но по-тревожното е, че всички федерации, всички спортисти са заплашени от подобен скандал, ползвайки такива добавки. Трябва да се внимава много. Ние ще бъдем на помощ, ще опитаме да намерим решение, да се направи пълен контрол при вноса и търговията. Ще опитаме да направим така, че елитните ни спортисти да взимат проверени продукти, за да не страдат състезателите", заяви още министър Кралев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
А не може ли без такива добавки? Покойната проф.д-р Шаталова Г.С. е била шеф на сектора за физическата подготовка на космонавтите и със своите експерименти е доказала уникалните възможности на човешкия организъм. Нейните експерименти са документирани в Института по хранене към Руската Академия на Науките( у нас си нямаме такъв!), както и в Института по Физическа култура и спорт към същата Академия. Откажете се от тези тъпашки глупости с хранителните добавки!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Звезда на Варна подкрепя съотборничките си на Държавното по художествена гимнастика
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: