Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
За втори път Варна ще посрещне 24-ти май с ветроходен Парад на буквите
Автор: Екип Varna24.bg 16:14 / 13.05.2015Коментари (0)1721
©
За втора поредна година Варна ще посрещне Деня на българската просвета и култура с ветроходен Парад на буквите - част от ветроходната седмица Varna Sailing Week, която стартира на 19-ти май. Надпреварванията на екипажите с букви в етап през канала "Море-езеро" е по модела на популярната регата Bosphorus cup в Истанбул ще стартира на 24-ти май в 13 ч. За целта по-време на парада ще бъде спряно движението на корабите в района.

Varna Sailing Week се провежда официално под егидата на кмета на Варна Иван Портних и Българската IRC Асоциация на собствениците на яхти (БАСЯ). Основна цел на организаторите е популяризирането на ветроходните спортове и създаването на традиционно събитие, което да привлича гости от цялата страна. Всички морски надпревари да могат да се наблюдават непосредствено от брега.

Варненската ветроходна седмица ще стартира на 19-ти май в 10:00ч. с регата за най-малките любители на ветроходството, които ще се състезават в клас Оптимист, като надпреварата за деца и младежи в олимпийските класове ще продължи и на следващия ден.

На 21-ви организаторите са предвидили състезания с лодки тип "Ял 6" по ветроходство и гребане с участието на Варненска морска гимназия "Св. Николай Чудотворец" и ВВМУ "Н.Йонков Вапцаров".

Кулминация на Варненската ветроходна седмица ще бъде на 22-ри май, когато ще стартира ветроходната регата за килови яхти Varna Channel Cup с иншорни рейсове във Варненския залив. Гонките в събота ще бъдат пред Морската градина и пред очите на варненци пред 3-та буна на плажа.

Регатата Varna Channel Cup e част от веригата регати на БАСЯ за ранглистата в клас IRC за 2015 г. За втора поредна година в гонки в акваторията на Варненски залив, канал Море-езеро и Варненско езеро ще се състезават килови лодки в различни класове (Свободен, IRC Handicap, Българска хендикапна система и Петерсон). Организатори на проявата са ЛЗ яхтинг 1991 АД, ВК "Понтос" и ЯК "Бавария яхтс". Програмата на регата предвижда гонки пред Морската градина на Варна, за да могат максимален брой жители и гости на града да се докоснат до атрактивната надпревара.

Освен от празника на ветрилата, гостите ще могат да станат част и от много, съпътстващи ветроходната седмица събития - представяне на варненските клубове по плуване и синхронно плуване, водолазни демонстрации "Първи стъпки под вода" и демонстрации по водна топка, които ще изпълнят басейн "Приморски". Демонстрации, придружени от възможност за безплатно каране на сърф (Южен плаж), кайт сърф (Южен плаж) или уейкборд (3-та буна) започват от 21-ви и продължават до 23-ти май, когато ще стартира и атрактивно състезание с родиоуправляеми модели.




Още по темата: общо новини по темата: 125
27.05.2023 »
27.05.2023 »
27.05.2023 »
25.05.2023 »
24.05.2023 »
24.05.2023 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: