Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Предстои удължаване на срока на проекта за Интегриран градски транспорт
Автор: Екип Varna24.bg 17:11 / 20.05.2015Коментари (0)3833
©
"Удължаването на срока на даден договор по европейски проект, не означава задължително удължаване на срока на изпълнение. Това е възможност, която се прилага при определени условия, като дава опции за коректно отчитане и отстраняване на пропуски. Освен това 5-годишната гаранция на обекта започва да тече след приключване на срока на договора, което е в наш интерес. В рамките на този период изпълнителят е задължен да отстранява всеки проблем за своя сметка". Това коментира кметът Иван Портних в интервю за Дарик радио по повод информацията, че Община Варна е сключила анекс за удължаване на срока на проекта "Естетизация и модернизация на главни пешеходни зони и зони за обществен отдих на гр. Варна" с МРРБ.

Правим всичко възможно ремонтът в центъра да свърши максимално бързо, въпреки всички трудности. Основните строителни дейности трябва да приключат до три седмици, предвижда се през втората половина на юни ще бъде пуснат фонтана на площад "Независимост", каза още кметът.

Той допълни, че с анекс до края на седмицата ще бъде удължен и срокът на проекта за Интегриран градски транспорт - до края на годината, при който остава само един компонент за изпълнение. "Активно работим по внедряването на новата билетна система и по изграждането на системата за контрол на трафика, която ще осигури по-бързото предвижване на автобуси и тролейбуси на градския транспорт. Самата билетна система, освен удобството и по-добър контрол и функционалност, ще даде голямо преимущество на варненци, а именно - на цената на един билет, в определен часови интервал, те ще могат да използват няколко линии. В момента поради липсата на билетна система това е невъзможно", обясни Иван Портних. По проекта трябва да бъде осигурена достъпна среда за хора с увреждания по спирките на високоскоростното трасе, предстои да бъдат поставени и табла, които ще информират за разписанието и движението на автобусите.

Кметът даде и друг пример за промени в реализацията на европейски проект. "Успяхме да спасим проекта за пречиствателната станция на Златни пясъци, като го фазирахме, т.е. получихме съгласието на Брюксел, средствата да бъдат използвани в следващия програмен период. Това дава възможност на общинската администрация да възстанови в бюджет си над 8 млн. лв., с които изпреварващо бе изградено и въведено в експлоатация дълбоководното заустване в морето на водите от пречиствателната станция в Златни пясъци", каза кметът. До дни общината ще подпише договора с МОСВ за изграждане на пречиствателната станция, ще бъде и подменена изцяло канализацията в местността Ален мак.




Още по темата: общо новини по темата: 514
29.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: