Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Историческа купа за Черно море и синя тишина!
Автор: Екип Varna24.bg 22:47 / 30.05.2015Коментари (30)7701
Отборът на Черно море вдигна Купата на България! На финала, който се игра пред пълните трибуни на стадион "Лазур" в Бургас, варненци победиха с 2:1 Левски след продължения. 

"Сините" бяха много близо до откриването на резултата още в 3-ата минута, когато капитанът им Владимир Гаджев нанесе топовен шут от дистанция, но Чанович спаси с върха на пръстите.

"Моряците" отговориха с чудесна атака в 12-ата минута. Матиас Курьор се понесе по дясното крило и центрира в наказателното поле, където Ернандес овладява и пробва удар, но той бе блокиран от футболист в синьо.

Малко след това Ивайло Стоянов-Сватбата спести чист червен картон на Борислав Стойчев. Футболистът на столичани фаулира грубо Ернандес, който се откъсваше сам срещу Йоргачевич, но реферът му спести червения картон и му показа само жълт.

В 38-ата минута варненци останаха с човек по-малко заради втори жълт картон на Стенио.

Антонио Аниете се отчете с невероятен пропуск за Левски в началото на втората част. Нападателят на "сините" бе изведен очи в очи с Чанович, но опитът му да го прехвърли се оказва неуспешен.

В 55-ата минута Симеон Райков пробва коварен удар от дистанция, който затрудни максимално Йоргачевич.

Четвърт час преди края Аниете взриви трибуните на "Лазур". След центриране отляво и последвало разбъркване в наказателното поле, Роман Прохазка пробва силен шут, но топката попадна в краката на Аниете, който финтира бранител на Черно море и стреля точно по диагонала в долния ляв ъгъл на вратата на Чанович за 1:0.

Резервата Бакари шокира синя България с гол в продължението на мача. Таранът на "Морето" получи топка в наказателното поле от Божилов, който бе изпуснат от Нину и с глава подаде на деветката. Тъмнокожият таран стреля от въздуха и подлуди около 3000 фенове от Варна и прати мача в продължения.

Попедният гол падна в края на второто продължение и бе дело на Матиас Курьор, който се подигра с цялата отбрана на столичани, за да реализира точно покрай Йоргачевич.

Така Черно море успя да триумфира с първата си Купа в своята история!

Още по темата: общо новини по темата: 143
11.09.2015
22.08.2015
24.06.2015
22.06.2015
18.06.2015
05.06.2015
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не санехтастни "сините"футболисти,а смехници,които провалиха ГС?силята"на Свадбата{по му прилитча прякор ПОГРЕБЕНИЕТО}
+9
 
 
Браво на Черно Море ! Говедото Ив.Стоянов не можа да докара Подуенските боклуци до купата ! Браво МОРЯЦИ ! България ПРАЗНУВА !!!
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 31.05.2015 г.
+11
 
 
Левски прегърна ......... калъфката!-:))) Е, няма такива дебили като тия!
+13
 
 
Цяла България празнува. Браво моряци
+9
 
 
Няма такъв неописуем кеф да видя говедата толкова насрани :D !!! Поздрави от Пловдив
на 31.05.2015 г.
+6
 
 
Мача бе фантастичен. Говедата вчера се почувстваха също както по времето на великите Митов и Везалов. До червения картон който им бе спестен рогачите нямаха смислен отговор на играта на моряците,които бяха абсолютен хегемон. Тази ситуация създадена от бездарния рефер по известен,като мъжа на Фотка изнерви малко отбора на Черно море и играта се изравни а след като останаха с човек по-малко аз дълбоко съжалявах. След края на мача,вече за нищо не съжалявах! Добре че бе спестения картон,защото без него морето щеше да си ги бие в редовното време и щеше да е сладко но не и фантастично! Добре че изгониха и Стенио та да може телетата да изпаднат в екстаз,за да може да преминат накрая на мача от състояние на луда крава в предсмъртна агония след красивия гол на този левент Бакари. Какво да кажем за продълженията? Ами по 3 минути продължение на продължението е нещо което не бях виждал до сега а доста ме изненада и това че бездарника спести онази дузпа! Така стигаме и до онзи паметен и знаменит момент в който предсмъртната агония се превърна в права линия или както е модерно вече да се казва "в синя тишина". Какъв Меси, какъв Ронално моляви се,нищо подобно тук станахме свидетели на нещо много по велико ала к*р-ьор танцуващ сред обор. Какво оставаше след това за Йоргачевич? Той бе така зашеметен от удара с чук между рогата,че пиеше и от светената си вода. След този епичен финал все пак има и нещо лошо и то е че вече никой не възлага толкова големи очаквания на другия финал,този в шампионска лига.Магията бе вчера,предната такава бе в мача със Славия а следваща такава може би след година-две!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: