Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
От началото на април във Варна стартирали проекти за 60 млн. лв.
Автор: Екип Varna24.bg 12:29 / 01.06.2015Коментари (0)3045
©
От началото на април във Варна са стартирали проекти за 60 млн. лв., съобщи кметът Иван Портних. Повечето от вложенията са в строителство и търговия, но заради подобрения бизнес климат се надяваме скоро да има и инвестиции в производство, уточни градоначалникът. Сред големите проекти, на които наскоро беше даден старт, е строежът на първия жилищен комплекс от затворен тип в градска среда "Варна сити парк" на "Интерсервиз Узунови". Осемте луксозни кооперации с 250 апартамента ще бъдат заобиколени от 6000 кв. м парк. В същата част на града зад "Технополис" започна и строежът на нов хипермаркет "Практикер", в който инвестицията само в сградата е над 6 млн. лв. и тя ще е готова след 150 дни. Поредния си обект в града откри и "Билла".

"Стараем се да облекчаваме максимално всички инвеститори и работата ни дава резултат - Варна се превръща в предпочитано място за реализация на нови проекти", коментира Портних.

Българският клон на един от водещите световни доставчици на решенията в обслужването на клиенти -"Сайтел", откри във Варна втория си български офис. Той се шири на площ над 1800 кв. м в мол "Варна" и до момента в него са инвестирани над 2.2 млн. лева. Вече са назначени 65 души, като плановете на компанията са до края на годината бройката да стигне до 100, а през 2016 към тях да се присъединят още около 120 служители. Бизнес планът за развитието на "Сайтел" в България предвижда до 2017 г. броят на назначените във Варна да достигне 400, каза директорът Дария Манева.

На 1 октомври м.г. офис и кол-център във Варна откри и друг световен играч в аутсорсинга - "Консентрикс сървисиз", който заема около 1000 кв. м в бизнес център "Варна тауърс". Капацитетът му е до 400 работни места, в момента са 100.

Община Аксаково също става все по-голям притегателен център за инвестиции на български и чужди фирми. Само тази година те са почти дузина. "Ди Ем Ейджънси" ЕООД изгражда склад за инертни материали и административна сграда в землището на с. Слънчево. "Тиара България" ЕООД в землището на най-младия град Игнатиево прави дърводелски цех на близо 500 кв. м площ. Също в Игнатиево "АНСДА" ЕООД изгражда зърнобаза, а Булминерал" АД - силозно стопанство и производство на брикети - на над 15 000 кв. м. Склад за зърно в Игнатиево прави "Труд земеделска кооперация", който се шири на 809 кв. м. А "Катар мениджмънт айджънси" изгражда производствени обекти за преработка на пилешко месо - инвеститорът закупува доскорошното производство "Екопиле".

В село Слънчево "Жар Актив" е със склад за месни изделия и олио на 1000 кв. м, "Манекс сън"АД строи свинарник на над 15 000 кв. м, а "Илтекс "ЕООД - склад и производство на храна за кучета и котки.

По предварителни данни преките чуждестранни инвестиции в странатa за периода януари - март 2015 г. възлизат на 317.3 млн. евро (0.7% от БВП), като са по-ниски с 29.2 млн. евро (8.4%) спрямо същия период на миналата година (346.5 млн. евро, 0.8% от БВП). През март 2015 г. чуждите вложения нарастват с 52.8 млн. евро, при ръст от 208.8 млн. евро за март 2014 г.

По държави най-големите преки инвестиции в страната за януари- март 2015 г. са от Нидерландия (380.8 млн. евро).

Източник: в. "Стандарт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: