Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Чужденци искат 172 милиона долара от КТБ
Автор: Екип Varna24.bg 17:19 / 02.07.2015Коментари (0)2047
©
Група международни инвеститори, включваща хедж фондове, които са базирани в САЩ и Лондон, са подали иск за възстановяване на техни загуби за около 172 милиона долара в резултат на фалита на Корпоративна търговска банка АД (КТБ), съобщава "Уолстрийт Джърнъл", цитирайки източник, запознат с въпроса и видял подадения иск.

Според информацията на американското финансово издание в края на миналия месец групата инвеститори е предявила официален иск пред настоящите управляващи в КТБ (пред назначените преди време синдици на банката), след като банката не е изкупила обратно притежаваните от тях корпоративни облигации, емитирани преди време нея. В момента ние обсъждаме множество възможности - от местни искове, свързани с процедурата по несъстоятелност на КТБ, до директни искове, насочени срещу Република България в международните трибунали, както и до разследването на движения на активи на банката от страна на служители на българското правителството, заяви Даниел Фрейфелд, ръководител на базирания във Вашингтон фонд Callaway Capital Management, един от фондове, който участва в задействането на исковете.

Други инвеститори в тази група от международните кредитори са базираният във Великобритания хедж фонд Родий Capital, както и мениджъри, управляващи активи в САЩ и в Европа. Според информацията на "Уолстрийт Джърнъл" в тази група участва и български пенсионен фонд, но без да се уточнява негово име. Агенцията цитира Министерството на финансите на България, че то не е било уведомено за подадения иск и е отказало да направи по-нататъшни коментари по казуса.

През юли 2014 година агенция Ройтерс съобщи, че група облигационери, включително от САЩ и европейските хедж фондове и финансови институции, са образували комитет на кредиторите и са наели юридическо представителство в България, в случай че КТБ бъде обявена в несъстоятелност.

"Корпоративна търговска банка" АД не успя да осъществи окончателно разплащане по деноминираните в долари нейни облигации с падеж през миналия август, чийто първоначален размер беше за 150 млн. долара.




Още по темата: общо новини по темата: 211
30.01.2024 »
22.01.2024 »
05.07.2023 »
24.04.2023 »
20.04.2023 »
20.04.2023 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: