Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общинският съвет се оказа безгласна буква за ПУП-а на "Чайка"
Автор: Екип Varna24.bg 13:42 / 23.07.2015Коментари (0)1736
© Varna24.bg
Собственици на възстановени имоти на територията на ж.к "Чайка" и защитници на зеленото в квартала отново "кръстосаха шпаги" и размениха обидни реплики, този път по време на заседание на ПК "Архитектура и строителство", предаде репортер на Varna24.bg.

Двете страни присъстваха, за да разберат дали комисията ще излезе с някакво становище относно искането в дневния ред на предстоящото заседание на Общинския съвет да залегне точка, в която се отменя вече приетият ПУП на района.

Темелко Темелков запозна колегите си с материала, който той в качеството си на съветник ще внесе за разглеждане на заседанието на местния парламент. В него се посочва като основен аргумент, че "Чайка" е вече завършен жилищен квартал от затворен тип и в него действа мораториум за строителство. Затова той, колегата му Костадин Костадинов и група съветници от БСП ще настояват местния парламент да преразгледа решението си и оттегли плана, така че в района да действа само ОУП, който предвижда изграждането единствено на детски площадки, училища и градини. 

"Жалбите не са резюлирани до нашата комисия, ние като такава не можем да разглеждаме този въпрос дали да влезе на сесия или не", коментира председателката на архитектурната комисия Таня Парушева. 

"В Закона за устройство на територията е упоменато, че в 7-дневен срок след постъпване на последната жалба Общинският съвет може да промени решението си. Ако това не стане, както е в случая, решение взема Административният съд. Така че топката е в съда. Общинският съвет няма думата, каквото и да бъде решението му, то ще е незаконосъобразно", коментира гражданин от групата на реститутите.

"Кой ще ми възстанови данъците и такса смет, които плащам вече 23 години за имот, който не ползвам", провикна се буйна дама в залата. 

"Каквото и решение да вземе съвета, то ще е ирелевантно. Когато се произнесе съдът и евентуално отмени ПУП-а, тогава ще можем да коментираме", намеси се и общинският съветник Тодор Балабанов. 

"Не сме кръжок по право тук, не ни пречи нищо да гласуваме дали да влезе точката в дневния ред на сесията или не", опита се да усмири духовете колегата му Петър Липчев.

"Защо са комисиите към съвета? Комисията е помощен орган и ако е влязла преписка е нормално да я разгледа и да я отметне като постъпила за сведение. Органът, който взема решенията е съвета, така че е достатъчно да отбележим, че в комисията и била внесена такава преписка за искане отмяна на ПУП-а", намеси се и председателят на съвета Иван Луков.

За да тушира нарастващото напрежение в залата председателката на комисията Таня Парушева внезапно закри заседанието, с което парира развихрилите се скандали и остави без отговор въпросът кой от съветниците в местната ПК "Архитектура и строителство" ще подкрепи искането за отмяна на ПУП-а в "Чайка".



Още по темата: общо новини по темата: 37
30.05.2022 »
29.05.2022 »
27.05.2022 »
10.04.2022 »
10.04.2022 »
18.03.2022 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: