Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Спасиха удавник с въже в демонстрация на Златните
Автор: Екип Varna24.bg 17:05 / 29.07.2015Коментари (0)865
© Черно море
Водни спасители и медицински реаниматори направиха демонстрация на плаж в курорта Златни пясъци. Показани бяха умения за извличане на удавник с въже, техника, която е особено актуална при вълнение на морето. Участниците демонстрираха и изваждане от водата със спасителен буй, което е сред модерните техники по света, пише Черно море.

Шоуто бе в рамките на традиционната Седмица по водно спасяване на БЧК - Варна, която продължава до 31 юли.
Работя по професията повече от 20 г. и чувствам морално удовлетворение от нея, когато помагам за спасяването на човешки живот, каза Ивайло Сотиров, старши спасител в курорта Златни пясъци. 

Чувствам се истински щастлив, когато предотвратя най-лошото, добави той. Според Сотиров плажната култура на повечето курортисти е под всякаква критика. Във връзка с това той призова летовниците да се съобразяват с указанията на водните спасители и да не влизат във водата след употреба на алкохол. Неговото мнение е, че създаването на плажна полиция ще респектира летовниците. Специално за плажовете на Златни пясъци нямаме сериозни проблеми, защото при инциденти разчитаме на служителите на V РПУ, което е на територията на курорта. Нека хората, идващи на плажа, да се наслаждават на морето и слънцето и да не предприемат излишни рискове, призова водният спасител.

Всички трябва да спазват някои основни правила, за да се чувстват добре на морето, каза д-р Славчо Арнаудов, медицински реаниматор към ДКЦ1 "Света Клементина". Много е важно в жегите да се избягва прякото излагане на слънчеви лъчи, особено между 11 и 16 часа. Добре е на главите да се носят шапки и да се пият разхладителни течности, припомни той.

Демонстрацията показа, че медицинските екипи си вършат добре работата, каза д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ1 "Света Клементина", който от години е ангажиран с медицинското осигуряване на плажовете. Реагираме винаги навреме и в синхрон с водните спасители. Това, което ни обединява, е професионализмът, с който работим, каза още 
д-р Иванов.

Основната цел на Седмицата на водното спасяване е превенция на водния травматизъм и фокусиране на вниманието на обществеността върху опасностите при къпане и плуване, начините за оказване на помощ и самопомощ.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: