Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
До Аладжата и Побити камъни – само с колело!
Автор: Екип Varna24.bg 16:51 / 31.08.2015Коментари (0)3053
©
Два велопохода събраха колоездачи от целия град през последния уикенд на август. Жадни за приключения и активна почивка варненци като на шега изминаха километрите до Аладжа манастир и Побити камъни. С много игри и специално подготвени демонстрации участниците научиха куп полезни неща за това как безопасно се кара извън града и по неравен терен.

В събота, на 29 август, беше велопоходът до Аладжа манастир. Над 60 велосипедисти се събраха точно в 9 часа пред Терапията.

Маршрутът, по който преминаха беше от МБАЛ "Св. Марина" към Паметника на "Почивка", през вилната зона между местностите Горна и Долна Трака до кв. "Виница", - по червената туристическа маркировка до Ковшак чешма, и после до Аладжа манастир.

Още при тръгването участниците получиха инструкции за безопасно каране в планински и градски условия.
На Ковшаг чешма велосипедистите спряха за пикник. По време на почивката бяха проведени кратки уроци за най-важните моменти при колоезденето: как се кара в група и как се носи и настройва каска. А също: как да въртим педалите така, че да се уморяваме по-малко, как се работи със скоростите и спирачките и как се минава през малки препятствия. Участниците получиха и ценни съвети за предимствата на придвижването в града с велосипед.
В неделя, на 30 август, интересът към втория велопоход - до Побитите камъни, беше още по-голям. Той беше за по-напредналите и авантюристично настроени колоездачи.
Маршрутът, който участниците изминаха, беше Варна - Аксаково - Доброглед - Припек - Слънчево - Побити камъни - Страшимирово - покрай Варненското езеро - Западна промишлена зона - Катедралата.

В 9 часа пред музея "Владислав Варненчик" се събраха близо 100 велосипедисти, оборудвани с необходимата екипировка - планински или хибриден велосипед в изправност, каска, помпа, резервна гума и комплект за лепене.

Организаторите бяха предвидили множество игри, анимации, беседи и викторини, по време на които участниците, забавлявайки се, научиха много полезни факти за ползите от колоезденето и за безопастността при каране в градски условия. Велопоходът завърши с пикник на Побитите камъни.
Най-малкият участник във велопохода беше на 7 години. Невръстният колоездач беше дошъл с родителите си и заедно с тях без проблем премина разстоянието от Слънчево до Побитите камъни. Родителите споделиха колко важно е за тях да бъдат изградени велоалеи в град Варна, които ще дадат възможност на децата им да карат безопасно в града. Според тях много от децата проявяват интерес към карането на велосипед и с нетърпение очакват новите възможности, които проектът за интегриран градски транспорт ще им даде за спорт и разходки с колело в рамките на град Варна.




Още по темата: общо новини по темата: 514
29.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: