Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Остави автомобила, ела при нас с колело
Автор: Екип Varna24.bg 11:37 / 14.09.2015Коментари (0)2484
©
Забавни и полезни мероприятия е планирала Община Варна по повод Европейската седмица на мобилността. Събитията се осъществяват в рамките на проект "Интегриран градски транспорт на Варна" и целта им е да напомнят на варненци, че има много и различни начини за придвижване в града.

Седмицата започва на 16 септември с Арт хепънинг и изложение на велосипеди и аксесоари. В градинката "Севастопол" до Търговската гимназия от 17.00 до 19.00 ч. всички запалени велосипедисти ще могат да разгледат и да се информират, кои велосипеди са подходящи за градско колоездене и какви са необходимите аксесоари към тях. По време на хепънинга ще бъде проведено велообучение: "Поддръжка на велосипеда и аксесоари".

На 17 септември в 17.00 часа до Сцена "Раковина" в Морската градина очакваме всички начинаещи велосипедисти. Те ще имат възможността да се учат в движение и, карайки своето колело, да преминат курс с практически съвети за техниките за колоездене. Най-добрите ще получат грамоти и специални награди.

В петъчния ден, 18 септември, ще се възползваме от хубавото време и последните слънчеви лъчи и ще направим Вело парти с пикник на плажа. Очакваме всички любители на природата и забавленията в 16.00 часа на Офицерския плаж до втора буна, където чрез игри и викторини ще си напомним, че карането на колело е удобен, бърз и природосъобразен начин на придвижване.

През уикенда са планирани забавни и полезни мероприятия в Морската градина, свързани със спорт и развлечения за малки и големи. В съботния ден под надслов "Спорт на колела" ще станем свидетели на впечатляващи вело демонстрации и техники за каране на колело. Любителите на адреналина и екстремните спортове могат да ни намерят от 16.00 до 19.00 часа в Морската градина, в пространството между Детския кът и новата детска площадка.
В почивната неделя ще се учим, ще се състезаваме и ще се забавляваме с най-малките велосипедисти във Варна. Всички деца от 4 до 14 год., въоръжени със своите велосипеди, ще се състезават, за да заслужат награди за знания, скорост и придвижване по специално подготвено трасе. Очакваме малките колоездачи точно в 11:00 ч. зад езерото с лодките в Детски кът в Морска градина за една голяма игра.

В понеделник, 21 септември, до Сцена "Раковина" от 17.00 часа ще се проведе училище за начинаещи велосипедисти, в което участниците ще могат да научат всичко за придвижване с колело в градска и извънградска среда.
На 22 септември по повод Световния ден без автомобили на Сцена "Раковина в 17.00 часа започва хепънинг с много музика, забавни демонстрации и полезни викторини. 

На сцената ще излязат известни варненски музикални изпълнители като DJ Alex и NADIA, талантливата изпълнителка, доскоро част групата Deep Zone Project и Mr. VoG, познат ни от телевизиония формат на "Музикална академия" и подгряващ изпълнител на група "Сигнал. Специално участастие в хепънинга ще вземат Killabee - Галин Ненов, национален бийтбокс шампион на България за 2014 г. и свежите хип-хоп танцьори от Connection crew.

Целта на събитията в седмицата на мобилността е да припомнят, че придвижването в града може да бъде не само бързо и удобно, но също забавно и природосъобразно, когато се случва на две колела.
Събитията се осъществяват по проект Интегриран градски транспорт на Варна.



Още по темата: общо новини по темата: 512
26.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
11.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: