Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цацаров: Криминализирането на гонките няма да ги спре
Автор: Екип Varna24.bg 13:09 / 05.10.2015Коментари (10)2252
© Varna24.bg
Главният прокурор Сотир Цацаров не смята, че с криминализирането на гонките ще се постигне тяхното ограничаване. Според него при тези случаи са достатъчни два полицейски патрула, но на правилното място.

Ако гонките бъдат криминализирани, по тази логика престъпление ще е и карането на каруци на места, където това е забранено, коментира главният прокурор и допълни, че по този начин Наказателният кодекс би станал от 700 на 800 члена.

Според Сотир Цацаров трябва да се търси разумен баланс, а бързите принудителни мерки биха постигнали най-добър ефект - например свалянето на номера на автомобилите, спирането им от движение или бързото събиране на глоби.

Според главния прокурор сегашният Закон за административните нарушения е писан в друго време, в което глобите са се плащали съзнателно.

Колкото до дискусията за бюджета на съдебната система и писмото на финансовия министър, с което се отказва увеличение на средствата, Сотир Цацаров коментира, че очаква днес до обяд, заедно с председателите на двете върховни съдилища, да получат копие от писмото на Владислав Горанов. Те са се договорили и за среща в сряда, посочва БТА.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ще,ще ! Няма глоби, няма затвор....и идиотите решиха, че са велики !
на 05.10.2015 г.
0
 
 
Започвайки с уверението , че Цацаров никога не ми е бил симпатичен , този път няма как да не се съглася с него. Виждаме че колкото повече се увеличава размера на наказанията , толкова повече нарстват нарушенията по пътищата и ранените , и убитите. Значи въпросът не е в размера на наказанието , а в неговата неизбежност и приложимост ! Затова бележката на Цацаров , че за да няма нощни гонки са необходими просто две патрулни коли на полицията , това е гласът на разума... Друг е въпросът защо това не се прави ? Само че камъните не са в градинката на Цацаров.
0
 
 
А кой ще ги лови тези джигити, искам да знам? Защото и сега в НПК има достатъчно много възможности за бързо и незабавно налагане на наказания. Само че има една "дребна" подробност: лицето трябва да е заловено при или непосредствено след извършване на престъплението и/или да е посочено от очевидец. Проблемът е, че няма кой да ги залови на местопрестъплението. А и как си представят, че може да се отнема автомобил, които не са собственост на извършителя? За Конституция и частна собственост случайно нещо да са е чували?
+2
 
 
Криминализирането на катастрофи,причинени от пияни и дрогирани шофьори,също не ги е спряло,но всеки трябва да си носи отговорностите,а не да си заравяме главите в пясъка.
+1
 
 
В тскъв случай ще има следното както се случи с камерата димитровград стара загора на някой му е писнало и камерата стана на роза ...... Рака и ще се слъчва с другите я някоя припаднала в някоя изяла патрона ..... Запомнете хакера е една стъпка напред няма как да ги спрете само може от патрулката ако ги хванат така
-3
 
 
В Япония са нелегални патрулките са ограничени до 160 км/х като минеш с 200 даже не трагват да те гонят Там има такава култура тука кумонистически тапотии в 21 век кукута смехотворни
+4
 
 
Тоя Цацаров ненормален или малоумен е какво се прави на 6 без 10
+4
 
 
Големи глоби и конфискация на колите, пък нека тогава да се надбягват.
+4
 
 
Цацата какво мисли си е нейна работа! Важно е какво мисли Боко! За гонките - след като по света са им намерили цаката, значи, и тук ше им намерим цацата!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: