Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Млади фотографи редят репортажна изложба във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:04 / 09.10.2015Коментари (0)900
©
Творческа провокация към варненската публика отправят млади фотографи от школа "Дедал" с най-новата си изложба "Дуални пространства". Утре в 18.30 часа в Морското казино на Варна публиката ще се запознае с едно много интересно художествено изследване, което съпоставя реалността и света на мечтите чрез изразните средства на фотографското изкуство. 

Контрастът между детските мечти, копнежите и най-висшата представа за човека са търсили в кадрите си авторите на проекта. В продължение на няколко месеца в обективите им са попадали хора с различен социален статус, етнос, възраст и професии, в търсене на отговорите на въпросите до каква степен социалната среда може да формира човека като личност и дали ежедневните проблеми отклоняват фокуса ни от това, което желаем и ценим най-много. 

Инициаторът на проекта - фотографката Анета Иванова споделя, че преди да се пристъпи към реализацията на идеята, са минали месеци в проучвания и подбор на участниците, които да застанат пред обектива. 

"Интересуваха ни хора от различен социален статус. Проведохме множество интервюта, за да създадем персонален психопрофил на всеки един от потенциалните ни герои. Събирахме детайли от ежедневието и проблемите на интервюираните, интересуваха ни техните мечти, желания, позиционирането им в обществената йерархия, представата им за самите тях и за обграждащата ги среда, светоусещането им", обяснява Анета и допълва - всеки един от персонажите е представен под формата на диптих - репортажна фотография от неговото ежедневие и специално режисирана художествена фотография, олицетворяваща най-голямата мечта на героя. 

В творческия процес по създаването на експозицията "Дуални пространства" са се включили и млади фотографи от школа "Дедал". Чрез уъркшопи и серия от лекции, те са наблюдавали и изучавали процесите на създаване на репортажна и художествена фотография, придобили са практически знания в областта на фотографското изкуство. За реализацията на проекта са съдействали фотографи и млади доброволци от школата. 










Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: