Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Младежите с трета поредна победа в европейските квалификации
Автор: Екип Varna24.bg 08:55 / 10.10.2015Коментари (1)522
©
Младежкият национален отбор на България записа трета поредна победа в квалификациите за Евро 2017, без да допусне гол. Нашите удариха Армения с 2:0 в Стара Загора. Попаденията бяха дело на играчите на Литекс Кристиян Малинов и Георги Минчев.

Двубоят започна с очакван натиск на триколъорите. В предни позиции селекционерът Антони Здравков заложи на Георги Минчев и Антони Вутов зад него. По крилата действаха капитанът Гамаков и Александър Василев. Още в 5-ата минута Малинов подаде към Вутов, който стреля опасно, но не успя да вкара от удобна позиция. Атаките на нашите ставаха все по-остри, но нещата в завършващата фаза куцаха.

Липсваше последният удар. Най-доброто положение за България от началото на срещата дойде в 27-ата минута. Георги Минчев остана сам срещу вратаря на Армения, но топката му бе отнета в решителния момент преди да преодолее Айвазов. Три минути по-късно Вутов опита коварен удар отдалеч, но стражът на съперника изби. Малко преди края на първата част младежите ни отново бяха близо до това да поведат. Попадиин напредна по десния фланг, направи двойно подаване с Малинов и центрира към Минчев, който стреля с глава, оставен непокрит, но неточно.

Нашите започнаха по-активно и през второто полувреме, като на два пъти организираха опасни атаки, но отново без резултат. При една от редките си контри в 54-ата минута арменците бяха близо до попадение. Малакян излезе на удобна позиция, но вместо да отбележи, стреля до гредата. Възпитаниците на Здравков имаха осезаемо предимство при владеенето на топката, но липсваше свежа идея как да бъде превзета вратата на противника. В 64-ата минута селекционерът на България се опита да освежи играта, като вместо Вутов на терена се появи Десподов.

Промяната даде резултат и четири минути по-късно триколъорите поведоха. Точен бе Кристиян Малинов от Литекс - 1:0. Малко по-късно Минчев пропусна да удвои. В 81-ата минута той обаче поправи грешката си и подпечата трите точки за нашите.

С успеха младите лъвове запазиха отлични шансове за класиране на следващата фаза.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 10.10.2015 г.
0
 
 
Браво Радо, браво Милене!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: