Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Започнахме да спим на по-широки легла, но не можем да скъсаме с фототапетите на палми
Автор: Екип Varna24.bg 12:35 / 29.11.2015Коментари (0)664
©
В годините на прехода неусетно в домовете ни меката мебел, ниската холна маса и секцията, решени в кафяво, зелено или старо злато, отстъпиха на цветното, стилното и експериментаторското, разказа пред БТА Гена Събева, председател на Асоциацията на интериорните дизайнери в България.

В постсоциалистическите ни жилища се наместиха всякакви варианти интериор от кича до класиката и средиземноморието, според вкусовете и пътуванията на българите, допълва специалистът. За тези години българинът започна да спи на по-широки легла, но не можа да скъса с фототапетите на палми.

Богатството предпочита да демонстрира с височината на оградата край къщата, а луксът в панелките понякога се разбира като алпинеум в хола. Новият българин откри своето място в кабинета в еднофамилното си жилище, а по-бедният продължава да се усамотява в гаража. Заможните съпруги превърнаха спалнята в будоар, окичен с пера и кръгла спалня, а средната домакиня се радва на шика на просторното мокро помещение и дрешника.

Кухнята в новите ни домове започна да става символ на престижност след сливането й с хола и модата повелява тя да е бяла, светла или в средиземноморски стил - с висящи плитки чесън или лук, показват наблюденията на интериорния дизайнер. След промените в домовете все по-често се приютяват камините, трайна обаче е тенденцията да се отказваме от балконите. Според Събева 80 на сто от българите са склонни да смятат, че след като и за тази площ са платили, е глупаво да не я използват и ... я "приобщават" най-често като килер.

Брандовете на автомобилни производители, които изработват и пълни серии обзавеждане от чаши до мебели, като например "Бентли" трайно се настаниха в къщите на нашите олигарси, разказва интериорният дизайнер.

Макар и да продължава да смята, че разбира от всичко, включително и от интериорен дизайн, българинът постепенно започва да ползва и този тип услуги. Цената на естетичното подреждане на дома варира от 10 процента от стойността на обзавежданото на къщата или е на база квадратен метър, като се движи между 10 и 70 лева.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: