Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Хирург сбъдва големите мечти на малките хора
Автор: Екип Varna24.bg 10:46 / 03.12.2015Коментари (7)5547
©
Мечтата на всяко малко дете е да порастне. За родените с ахондроплазия, които са едно на 50 000 новородени, обаче сбъдването на това съкровено желание неизменно е свързано с лекарска намеса. 

Такъв е случаят на 6-годишно момиченце от Благоевград. Детето е пациент на д-р Мирослав Живков от клиниката по ортопедия и травматология на варненската МБАЛ "Света Анна". Световноизвестната методика за "порастване" на деца, родени с рядката диагноза, от години е запазена марка в практиката на д-р Живков. Малката пациентка от Благоевград е седмото българче, на което ортопедът-травматолог помага да порастне. 

На 6 години момиченцето е високо 94 см. Първото влизане в операционната ще й даде възможност да порастне само за половин година с 12 см. Следващите два етапа от интервенциите ще позволят на детето да повиши ръстта си общо с до 40 см.

Лечението по удължаването на крайниците протича в три етапа. Д-р Живков го провежда по станадрите на най-добрите клиники в света. Преминал е серия от обучения и практики в Англия, Турция и САЩ, където е сертифициран за високоспециализираната дейност.

Ортопедът-травматолог ползва последно поколение външни фиксатори за удължаването на крайниците на родените с ахондроплазия, както и за други вродени аномалии, които се поемат от Центъра "Фонд за лечение на деца". Съвременната методика за лечение позволява на децата, по време на лечението с помощта на фиксаторите, да живеят нормалния си живот и дори да ходят на училище, коментира д-р Живков.
За да се предприеме удължаване на крайниците, е нужно малките пациенти да са навършили 6 години.
 
"Порастването и нормализирането на крайниците - горни и долни, е изключително важно за родените с нисък ръст. То им дава възможност да се самообслужват и да живеят пълноценен живот в обществото на "гигантите", категоричен е медикът. В практиката си той вече има и респектиращото повишаване на ръстта и изправяне на крайниците на 13-годишно дете с 18 см еднократно.

Успехът на методиката, която прилага, не пречи на д-р Живков да мечтае скоро да заработи и по най-новите способи, прилагани вече отвъд Океана - с т.нар. самоудълаващ се пирон, който се имплантира в крайниците на пациента и позволява удължаване с минимални белези след интервенцията. Това вече е стандарт в козметичното увеличаване на ръста в САЩ, обяснява специалистът от Варна.

Д-р Мирослав Живков работи в Клиниката по Ортопедия и травматология на варненската университетска МБАЛ "Света Анна". Той е първият лекар у нас, който удължава крайници по най-модерните методи, познати в света. Сертификатите си за извършването на този вид операции д-р Живков получава отвъд Океана.

Специалист е по ранна ехографска диагноза на дисплазията на тазобедрената става, оперативно лечение на LCC и еквиноварус / clubfoot /, както и други заболявания в сферата на детската ортопедия и травматология









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Оказва се, че "тази"-Desislava Borisova /спазвам нейния изказ/ нищо не разбира, както става ясно от отговора на д-р Живков. Няма да коментирам стилистично- лексикално- граматичните грешки, на човек, който твърди, че е от компетентните и грамотни люде:-)))
0
 
 
Защото, Ваня, на повечето българи по-скоро ще им излезе пришка на езика, отколкото да кажат "Браво!", "Благодаря" или "Извинявай". Злобата и завистта, вечното мерене кой бил пръв и кой имал повече, така са надделели в човешката същност, че им пречат да видят доброто и да се преклонят пред него. Благодаря на всички доктори, останали в България, работещи за смешни пари и при абсурдни условия. Нацията ни е болна и има нужда от вас.
0
 
 
Защо има толкова злоба и завист не ми е ясно? Просто ще е по-добре да поздравим Мирослав Живков за успеха му и за това, че дава Надежда на толкова много хора, отколкото да броим кой е пръв и кой не. Браво Миро, благодаря че си се отзовавал винаги в нужда :)
0
 
 
ТОЗИ Д-Р ЖИВКОВ,ЧУВАЛ ЛИ Е ИЗОБЩО ЗА НАУЧНО-ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИЯ ИНСТИТУТ ПО ЕКПЕРИМЕНТАЛНА КЛИНИКА ОРТОПЕДИЯ И ТРАВМАТОЛОГИЯ ГРАД КУРГАН БИВША СССР ,СЕГА РУСИЯ ?????? МЕТОДА Е ПЛОД НА МНОГОГОДИШЕН ТРУД - РАЗРАБОТКА, УНИКАЛНОТО ИЗОБРЕТЕНИЕ Е ДЕЛО НА ПРОФЕСОР Г.А.ИЛИЗАРОВ , СЪЗДАДЕН ОТ НЕГО В ДАЛЕЧНАТА 1952г. - СРЕДАТА НА МИНАЛИЯ ВЕК !!!!! ДРУГАТА СЪЩЕСТВЕННА ПОДРОБНОСТ Е, ЧЕ ВЪПРОСНИЯТ ДОКТОР ДАЛЕЧ НЕ Е ПЪРВИЯТ БЪЛГАРИН ПРИЛОЖИЛ МЕТОДА У НАС !!!!!!!! ТОВА Е ДЕЛО НА ПРОФЕСОР Д-Р МАРИН ГАНЧЕВ,КОЙТО ПРАВИ ПЪРВАТА ПО РОДА СИ ПОДОБНА ОПЕРАЦИЯ В ДАЛЕЧНАТА 1985г. СЪЩО СРЕДАТА НА МИНАЛИЯ ВЕК !!!! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ МОЛЯ ВИ ОТ ПОДОБНИ " СЕНЗАЦИЙ ", ЗАЩОТО СТАВАТЕ СМЕШНИ ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО СТЕ !!!!!!! НЕ ВСИЧКОТО ЛЮДЕ ТУК СМЕ НЕКОМПЕТЕНТНО- НЕГРАМОТНИ И НЕПРОСВЕТЕНИ,МОЛЯ НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ИЗЛИШНО ХОРАТА С НЕВЯРНА ИНФОРМАЦИЯ !!!!!!!ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРОФЕСОР ИЛИЗАРОВ ОТДАВНА НЕ Е МЕЖДУ НАС ЖИВИТЕ,НО КЛИНИКАТА В КУРГАН И СЕГА СЪЩЕСТВУВА !!!!! ОТ Д-Р ЖИВКОВ ИСКАМ ПРОЗЕНТ ЗА ИНФОРМАЦИЯ,.....УБЕДЕНА СЪМ,ЧЕ Е ХОДИЛ ПРАВ ПОД МАСАТА ИЛИ НЕ Е БИЛ ПЛАНИРАН ТОГАВА,КОГАТО Е СЪЗДАДЕНА ВЪПРОСНАТА МЕТОДИКА С РАЗРАБОТЕНОТО НАУЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ ОТ ПРОФЕСОР ИЛИЗАРОВ !!!!! ДА МЕ ПРОЩАВА ,НО Е ЗАКЪСНЯЛ С ОТКРИВАНЕТО НА ТОПЛАТА ВОДА.....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: