Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Подновяват делото "Марешки"
Автор: Екип Varna24.bg 08:37 / 22.01.2016Коментари (0)2559
© Varna24.bg
Варненският окръжен съд подновява процеса срещу Веселин Марешки и Красимира Колева. Двамата са подсъдими за изнудване на собственика на пицария в града Асен Миланов.

Процесът стартира през ноември при засилен интерес и изслушването на множество свидетели.

Спорът между Веселин Марешки и Асен Миланов е започнал през месец октомври 2014 г., след като фармацевтичният бос е бил потърсен за съдействие от Красимира Колева. Тя и бившият й съпруг Тони Димитров притежавали отдаденото на пицарията помещение. То се намира в сграда на улица "Студентска", която е собственост на Веселин Марешки. След развода между съпрузите Димитров започва да управлява имота и чрез посредничеството на фирма на сестра му той е даден под наем на Миланов, стана ясно от обвинителния акт, който беше прочетен във Варненския окръжен съд след старта на процеса.

За да получава приходите, Колева потърсила помощ от хора от варненския ъндърграунд. След като те отказали да се занимават със случая, тя се обърнала към Марешки, на когото дължала пари. Обещала му да погаси задълженията си, ако прибира парите от наемите.

От своя страна Марешки се обърнал към Веселин Жеков, на когото дал 25 000 лева. Неговата задача била да въздейства на Асен Миланов и той да превежда сумите за наема. След съдействието на доверено на Жеков лице била уговорена среща между Марешки и Миланов, на която фармацевтичният бос поискал месечния наем от 5 000 лева да бъде плащан на него. Миланов обаче отказал, след като преди това поискал да види документ за собственост, но такъв не му бил показан. Ядосан от реакцията му Марешки определил сума от 10 000 лева, която да му бъде плащана всеки месец, защото пицарията била разширена и терасата й била разположена на негов терен. Той заплашил Миланов, че в противен случай ще разруши заведението и дори повикал фирма, която да премахне остъклената постройка. След като била спряна от полиция, бизнесменът предприел друг ход.

Чрез старо пълномощно Колева успяла да издейства от "Енерго про" спиране на тока на заведението. След намесата на бившия й съпруг служителите на компанията не успели да възстановят захранването, тъй като им бил отказа достъп до ел. таблото, намиращо се помещение, собственост на Марешки.

Самият бизнесмен се обърнал към Миланов с думите "Няма да ти пусна тока, защото това ще означава, че си ме победил. Ако ти ме победиш, всеки в България ще си мисли, че може да ме победи".

Няколко седмици по-късно Марешки и Колева предприели нова атака срещу заведението. Дамата подала жалба в район "Приморски" за незаконно строителство, а проверяващите издали указание терасата да бъде премахната. Преди да е приключила административната процедура по обжалване Марешки наел строителна фирма, която да разруши постройката, а от Пловдив повикал охранителна фирма.

Акцията започнала рано сутринта на 15 ноември и преди да пристигне повиканата от персонала на пицарията полиция, били нанесени сериозни поражения. Въпреки тях заведението продължило да работи, което допълнително вбесило Марешки и той разпоредил през нощта пред него да бъдат паркирани стари автомобили и да блокират входа му. Реакцията на охраната обаче предотвратила този план, се посочва още в обвинителния акт.

Според назначените експертизи нанесените щети на Асен Миланов са за близо 15 000 лева. Той предяви към Марешки и Колева иск за 40 000 лева за неимуществени вреди.

Началото на днешното съдебно заседание е в 9,30 часа. Предвижда се то да продължи до 17,00 часа.

Източник: Дарик




Още по темата: общо новини по темата: 49
10.03.2022 »
10.03.2022 »
23.04.2021 »
17.11.2020 »
14.09.2020 »
11.09.2020 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: