Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци пишат "апокрифен" учебник по родинознание
Автор: Екип Varna24.bg 11:05 / 25.01.2016Коментари (2)2307
© Varna24.bg
Екип от варненски специалисти под ръководството на историка Костадин Костадинов ще създаде и отпечата до юни нов учебник по родинознание, който да е алтернатива на учебника "Човекът и обществото", предаде репортер на Varna24.bg.

Учебникът ще бъде в тираж от 5 000 броя, които ще се разпространяват безплатно сред заинтересовани родители. Освен това изданието ще бъде публикувано на интернет страница и ще е достъпно за всеки, които желае да го изтегли и учи по него като помощно средство. 

"Опасяваме се, че учебникът няма да бъде допуснат до българското училище и признат официално от образователната система", каза Костадин Костадинов. 

За пример на добър учебник той посочи издание по отечествознание от 44-та година, в което историята и фактите били предадени далеч по-грамотно от сега.

На заглавната страница на "апокрифният" учебник ще стои ликът на Паисий Хилендарски, защото според инициаторите от него започва българското Възраждане. Съдържанието ще включва не само история, а и литература, география и етнография. 

В екипа, който подготвя изданието влизат педагози, историци, географи, филолози, етнографи, съмишленици, допълни Костадинов.

"Българското училище е превърнато в инструмент, който възпитава нихилисти и емигранти, които мечтаят да напуснат страната, когато навършат пълнолетие. Българските учители по история в по-голямата си част и сега преподават това, което намерят за добре, но голяма част от тях смачкани и унизени от системата и карат по инерция", коментира още Костадинов.

Вече е създадена и група във фейсбук под името "Урок по родолюбие", която е събрала над 2300 последователи на идеята. Авторите са отворени за идеи и предложения. 

"Учебникът ще съдържа факти от българската история и няма да крие, че е имало турско робство, убийства и насилие, макар че съм убеден, че начинанието ни ще си остане в сферата на възрожденските действия и", допълни още Костадинов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чудесно решение ,за което поздравявам авторите му ! Много е необходим такъв учебник ,тъй като от изказванията на зам.м-ра на Просветата в сутришното предаване на БТВ пролича,че децата ни няма да се обучават в нищо българско и родно !
Aнонимен
на 25.01.2016 г.
0
 
 
докато има такива хора все още има някаква надежда.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: