Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нищят две версии за убийството на Антов
Автор: Екип Varna24.bg 09:13 / 09.04.2016Коментари (0)1529
© Bulfoto
Килърът на модния бос Александър Антов все още остава неизвестен за разследващите, които работят по две основни версии за покушението, свързани с бизнеса и финансовото състояние на жертвата.

Хипотезите за битов мотив и убийство по хулигански подбуди са отхвърлени, съобщава "България днес". Три месеца след бруталния разстрел на боса на модна къща "Агресия" край дома му в Бистрица ченгетата не са влезли в дирите на килъра.

Убиецът покоси с два изстрела в главата най-големия производител на облекло в страната, докато разхожда кучето си близо до луксозния си дом. След разпити на десетки свидетели и направени експертизи по случая разследващите са стигнали до извода, че двата възможни мотива за разстрела на модния бос са бизнес интереси или дългове. 

В тази връзка обяснения пред ченгета и прокурори са дали близки, роднини, бивши и настоящи партньори на убития. Прегледани са и стотици финансови, фирмени и счетоводни документи. Те внесли известна яснота за имотното състояние на Антов, както и за отношенията му с представители на модната индустрия. Събраните до момента факти обаче не довели до разкриване на убиеца към този етап от разследването.

"Около Антов има интереси за милиони, огромни дългове, сложни фирмени машинации и бизнес трансформации, което изключително много затруднява събирането на доказателства за извършителя на убийството", обяснява запознат със случая. 

По думите му обаче към момента едно било сигурно, а именно, че модният бос е застрелян от професионалист. Килърът добре е познавал навиците и маршрутите на мишената си, както и района около дома му. Нито една от над трийсетте частни камери на съседните палати не е запечатала лицето на престъпника. 

Всички те са разположени на около 50 метра от мястото на убийството. Записите от устройствата са иззети и прегледани от ченгетата, но това не довело до следа към убиеца. Улицата, на която е живял Антов, е част от туристическа пътека и е изключително оживена. 

По нея минават и много коли. Поляната, на която бе открит трупът на модния бос, е на около 50 метра от дома му, а там камери няма. До мястото може да се стигне по път без видеонаблюдение, както и да се избяга по него. Най-вероятно килърът е използвал точно този маршрут.

Според разследващи разплитането на случая е още в начална фаза. Те се надявали, че все пак ще стигнат до вярна следа, когато получат резултатите от назначените експертизи и разпитат още свидетели, някои и повторно.

Междувременно представителният магазин на "Агресия" на столичния булевард "България" затвори врати преди около седмица. Съседи разказват, че търговският обект хлопнал кепенците буквално за няколко часа. 

Стоката, обзавеждането и манекените са изнесени светкавично, като само няколко часа по-рано са обслужвали клиенти. По думите на живеещи в близката кооперация нищо не подсказвало, че магазинът ще бъде изпразнен със скоростта на светлината. Преди това не е имало нито разпродажба, нито намаление на цените.

Помещението от над 170 кв. метра е закупено през 2008 г. През август 2015 г. салонът става собственост на фирма "Байт Пропърти 2014", чийто собственик е бившият зет на Антов - Стефан Асенов. Като наемател на помещението пък се води бившата съпруга на модния бос - Зоя Будинова.

Веднага след като Антов беше ликвидиран, излезе информация, че през 2014 г. той е продал фиктивно фабриката, магазини, земя и складове - общо четири фирми на безработния циганин Петко Митов от Врачанско, бушон с над 20 дружества.

Преди 1989 г. създателят на "Агресия" е управител на "Мото Техника". Веднага след промените регистрира фирма "Вотан ЕООД", която слага ръка върху бившия завод "8 март". Преди 15 години основава фирма "Агресия Груп ООД", а след това я прехвърля на зет си Стефан и дъщеря си Мая Асенови, които по това време са семейство.

Дългове за над 30 млн. лева са натрупали фирмите на застреляния моден бос Александър Антов. Огромна част от заемите са отпуснати от негови близки или роднини, но Антов не бързал да им се издължи. Вместо това собственикът на модна къща "Агресия" е прехвърлил фирмите длъжници на социално слаби хора, показват документите в Търговския регистър.




Още по темата: общо новини по темата: 4
04.02.2018 »
02.07.2016 »
13.01.2016 »
09.01.2016 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: