Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци канят Бойко Борисов да мине с кола по "Аспарухов" мост
Автор: Екип Varna24.bg 13:22 / 19.04.2016Коментари (22)5920
© Varna24.bg
С покана към министър-председателя Бойко Борисов да премине с кола през Аспаруховия мост в посока центъра на града ще се включат варненци в предаването по bTV "Питай премиера".

За четирите дни от официалния старт на ремонтните дейности по моста изпълнителите от "Хидрострой" са работили само в делниците, и то като чиновници - от 8 до 17 ч., установиха жителите на южните варненски квартали, обединени в няколко Фейсбук групи. Най-новата от тях е "Варна иска втори Аспарухов мост", която за три дни от създаването си събра над 700 членове.

"Има две машини и трима работници, докато стотици, а в пиковите часове хиляди псуват кмета, "Хидрострой" и всички от общината", споделя един от хилядите потърпевши от ремонта.

В коментарите към групата Дойчин Ников е написал:
"От две години предлагаме няколко експертни решения: - без да се вдига Аспарухов мост, - без да се събаря и/или - без да се строй нов мост, с пълен финансов анализи за икономическа, транспортна и социална значимост за град Варна в реализация, подобен проект вече е реализиран в Европа с Европейско финансиране за свързване на море-езеро! 

През Април 2015 година готови проекти в проектните решения са представени официално на г-н Портник и председателя на транспортна комисия към Община Варна. Решението кардинално решава проблема с достъпа на Panamax и post-Panamax кораби до Варненски залив, и/или обработката им в Порт Варна и даже в Интермодалният Терминал в бъдеще.

Представени са възможностите за финансиране от Дубайски частен инвестиционен фонд. Като към 2016 година вече има заявен интерес в участие в проекта на трима чужди инвеститора с опит в реализация на подобно съоръжение, които чакат покана за започване на преговори в стартиране на проекта! 

Инвестицията по направен анализ е три пъти по-ниска от строителството на нов Мост и два пъти от вдигане на моста!

Инвеститори има! Проект Има! Има възможност за финансиране по Оперативни програми! Кмета е уведомен! Какво правим уважаеми Варненци? Чакаме! Кого точно: кмет, държава, г-н Бойко Борисов или Министерство на Транспорта! Интересно до кога и какво се чака в нашата уважаема сива Варна? Някой да "роди" друго решение, някой в София да реши проблема, и/или г-н Бойко Борисов да нареди да бъдат решен? От април 2015 година чакам някой да ми отговори...".

Други жители на "Аспарухово" с чувство за хумор публикуват снимки на хора, които се изнасят на работа с лодки. 

"Алтернативен маршрут за хората, живеещи в "Аспарухово", "Галата", "Боровец" и околните селищни образувания...
Моля, не ме съдете строго - за къде е животът без хумор и ирония. Иначе напълно Ви съчувствам, ние със съпруга ми нарочно не тръгнахме към устието на Камчия в неделя точно по тази причина.

И това е нещо, което можеш да отложиш. А ходенето на работа/училище - не можеш, връщането - също, както и още много други дейности, които предполагат ежедневно изпълнение, което е належащо ( достъп на "Бърза помощ", доставка на храни, стоки и т.н.)
Проблемът си е изключително сериозен, блокира се живота на толкова много хора!!!!", споделя Даниела от същата група. 

"Най-скандалното според мен е, че на място има четирима работника!!! От тях единия работеше с една машина, а другите спрягаха глагола мотам се!!! При ремонт на път с интензивен трафик трябва да се работи максимално бързо. Това в момента е гавра с варненци!!!", коментират още присъединилите се към групата варненци. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
То като дойде ББ пътя ще бъде отцепен още от предния ден, по добре да не идва, че от катедралата до Аспарухово всички ще пътуват през Девня ....
0
 
 
Организацията на предвижването на автомобили се подобрява. Ремонтът трябва да се извърши. Това ще подобри транспортната достъпност и след приключването му ще се подобри търсенето на имоти южно от Варна а медтностите Прибой, Ракитника, Зеленика, Галата, Аспарухово, а също в населените места като Приселци и Близнаци до Камчия.
0
 
 
ЕЕЕЕ Това е ХИДРОСТРОЙ,направиха си фабрика за бетонни изделия и лапнаха поръчките на цял град,децата нямат детски градина ама кръговите се населиха с разни каменни фигури,Ще ги видя колко ще ги подържат,до септември няма да си личат от мрусотия и треволяк.
0
 
 
Ей вижте какво правят в другите държави 3 машини и 1 работник ако някой е излизал разходите се и вижте
Aнонимен
на 19.04.2016 г.
0
 
 
те си имат хеликоптери
0
 
 
И областният да мине с неговата лична кола
0
 
 
Може да се върнем във времето на понтона,все ще облекчи тапите
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: