Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Милионите от алкохолните турове истинската причина за екшъна в Слънчев бряг?
Автор: Екип Varna24.bg 09:13 / 25.06.2016Коментари (0)1880
©
Момичета са се разгорещили по време на алкохолен тур
Милионите от алкохолните турове на скандинавците са истинската причина за престрелката в Слънчев бряг, при която бе ранен Митьо Очите, твърдят близки до участници в сблъсъка.

За какво става дума - за насочването на туристи към "сигурни места" се плаща и от самите туристи през туроператорските фирми, и от самите заведения.

Правото да си залепиш стикер на туроператорска фирма, която показва, че заведението е препоръчано и безопасно, струва минимум 10 000 евро на стикер.

Това е истинският бизнес в курорта. Не спор за наркомясто или паркомясто, а окрупняване на влиянието и контролирането на пари от алкохолния туризъм, придобити по незаконен път, са довели до престрелката между групата на Димитър Желязков-Митьо Очите и Божидар Кузманов на 8 юни.

Предисторията на престрелката е спречкване между управителя на диско клуб Dengla De Viking ("Щастливият викинг") Стефан Цветков и управителя на намиращия се в непосредствена близост ресторант 4you. Зетят на Димитър Желязков бил изпратен при Божидар Кузманов, за да го предупреди, че трябва да престане да работи с туроператорите, които пращат клиенти на Стефан Цветков, твърдят източниците на "24 часа".

Самият Кузманов преди години работил в "Щастливият викинг" и оттогава имал добри контакти с въпросните туроператори. Твърди се, че и след пренасочването към бизнеса с 4you имал благословията на техните шефове, като се отчитал със съответните проценти от извършените услуги.

Но явно не се е отчитал и на когото трябва. Скандинавци, англичани и германци са сред основния таргет. Схемата била следната - обикалят се заведенията и се събират пари, за да си "легитимен" пред въпросните туристи.

За да нямаш проблеми и заведението ти да бъде обявено като правилен избор за туристите, се поставяли лепенки на съответни туроператори. 

"Една лепенка струва от 10 000 евро нагоре. Но само един баркрол от 600 човека ти е 12 000 лева за вечерта", обясняват работещи в тази сфера в Слънчев бряг.

Баркролите всъщност са денонощните алкохолни турове. А в черните каси от организирания туризъм се събирали милиони евро - от едната страна плащат туристите на туроператора за баркрола, от другата страна плащат заведенията за подсигуряването на баркрола.

Твърди се, че за клуб от типа на "Щастливият викинг" в рамките на активния сезон от 3-4 месеца само от вход се събират около 4,5 милиона, понякога оборотът стигал до 100-150 хиляди лева на ден. 

Тоест - контролирайки хората, идващи с желанието да се наливат с алкохол, контролираш и паричния поток.

Войни се водили и кой къде ще застава на улицата, за да привличат туристи - колкото повече влияние имаш, толкова повече от твоите хора са на улицата, за да събират потенциални клиенти.

Според информацията - в цялата схема за контрол на "черните пари" от туризъм и на самия поток от туристи е въвлечен Митьо Очите. Така се стигнало и до въпросното изпращане на зет му да съобщи на Божидар Кузманов, че вече приключва да работи с туроператорите, с които работи Стефан Цветков.

Паркингът, заради който се твърдеше, че е пламнала искрата в Слънчев бряг, явно се оказва по-дребен детайл от цялостната картина. 

Преди време дискотеката "Щастливият викинг" остава в средата на конфликт между двама съсобственици. Паркингът към "Щастливият викинг" е собственост на две фирми, които имат по 50 процента идеална част.

Самите собственици не могат да се разберат. Зад самата дискотека Кузманов има студио за татуировки. И сключва договор с едната фирма съсобственик.

Стефан Цветков сключва паралелно идентичен договор с другия съсобственик. След което се прави и договор за взаимно ползване между двете страни наематели. Общото им ползване продължавало две години, а договорите са на разположение на полицията заради минали конфликти около "Щастливият викинг".

Според едната информация Божидар Кузманов е искал от зетя на Митьо Очите, ако спре да се занимава с посочените туроператори, то да се компенсира чрез паркинга, за който има договор.

Била уговорена среща за изясняване между двете страни, като стана ясно, че посредник бил общинският съветник от Поморие Христо Широков. Това обявява и самият Кузманов в сигнал до Бургаската окръжна прокуратура.

Запознати с разследването твърдят, че има сведения, че на 8 юни на няколко пъти срещата е пренасрочвана. По показания на гардове на Митьо Очите те са се събирали пред офиса на "Аркус" в Слънчев бряг. 

След 20,30 часа ресторант 4you бил обграден. А насрочената уж за изясняване среща в 21 часа се превърна в смъртоносна престрелка.

30-40 души, предвождани от Митьо Очите, влизат в пълното заведение. По показания на свидетели следват крясъци и заплахи. Несебърският бос замахнал да удари Кузманов, който залитнал към сепарето зад себе си. 

Гардът на Очите Александър Алексиев извадил пистолет. Оръжие извадил и друг негов охранител - Николай Маринов. Впоследствие започнали изстрели във всички страни. Гардът Алексиев е убит, Митьо Очите е тежко ранен. Ранен е и Маринов.




Още по темата: общо новини по темата: 113
19.12.2022 »
22.12.2017 »
21.04.2017 »
12.04.2017 »
20.01.2017 »
17.11.2016 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: